Daal opnieuw af naar in de hel in Diablo II: Resurrected launch trailer

Wat vliegt de tijd! Het is reeds van in het jaar 2000 geleden dat Diablo II in de rekken lag. Vanaf vandaag, 21 jaar later, kunnen we opnieuw afdalen naar de hel om het tegen de lord of Terror op te nemen.

Ik heb vaak zoiets van als het origineel reeds steengoed en legendarisch is, dan kan je er maar beter afblijven, en de game spelen of je herinneren zoals hij toen was. Maar remakes zijn hot en brengen uiteraard extra centen in kas. Laat ons dan ook hopen dat deze Resurrected het origineel eer zal aandoen.

Diablo II: Resurrected werd ontwikkeld om optimaal gebruik te maken van de moderne gaminghardware en ondersteunt beeldschermen met een resolutie tot 4K.

Het bevat ook volledig geremasterde 7.1 Dolby Surround audio en alle 27 minuten cinematics van het originele spel zijn ook opnieuw opgenomen met verbluffende high-fidelity beelden.

Hoewel er veel werk in is gestoken om Diablo II naar het moderne tijdperk te brengen, was het behoud van de authenticiteit van de ervaring van het grootste belang – de originele game engine draait nog steeds “onder de motorkap” en voert dezelfde berekeningen en game logica uit als in het jaar 2000.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)