“Met WRC 10 tilt Nacon de reeks weer een level hoger”

WRC 10 Alpine

Racen met rallywagens is en blijft een vak apart. Tegen duizelingwekkende snelheden scheuren over veel te smalle grindwegen is absoluut geen lachertje. Bovendien is het voor rijders en publiek ook levensgevaarlijk. Kijk maar naar de vele ongelukken die in het verleden plaatsvonden.

Gelukkig gaat alles er tegenwoordig een pak veiliger aan toe en blijft rally toch een van de meest spectaculaire racedisciplines ter wereld. Dankzij de WRC-reeks kunnen we dit al jaren op een veilige manier ontdekken. Voor deze tiende editie pakt ontwikkelaar KT Racing uit met een mooi eerbetoon aan het roemrijke verleden.

Klaar voor de start!
Waarom Wel?

Blast from the past

De grootste toevoeging van WRC 10 is de Anniversary Mode. Volgend jaar vieren we namelijk de 50e verjaardag van de rallysport. Hierin krijgen we maar liefst 19 rally-etappes voorgeschoteld die bij de echte fans in het geheugen gegrift staan. En die mag je stuk voor stuk herbeleven. Denk bijvoorbeeld aan de rally van Portugal waarbij de rallyrijders 100% moesten vertrouwen op de pacenotes van hij bijrijder omdat de mist zo dik was dat je simpelweg niets kon zien.

Tijdens deze historische ritten, die je ook op visueel vlak door aanwezigheid van oude logo’s en reclames terug katapulteren naar het verleden, kruip je achter het stuur van legendarische rallybolides. Denk daarbij onder andere aan de Lancia Stratos uit 1974, de Alpine A110 Berlinette uit 1973 en de magistrale Audi Quattro Sport uit 1984 die bestuurd werd door Stig Blomqvist. Stuk voor stuk legendarische wagens en het is dan ook jammer dat de Subaru Impreza van legende Colin McRae en de Lancer Evo V achter een paywall zitten voor €4,99 per stuk.

Waarom Nacon en KT Racing trouwens niet tot volgend jaar gewacht hebben, is mij een raadsel, maar op die manier hebben we er wél een ontzettend fijne mode bij.

Scheuren door Kenia met de Alpine A110 Berlinette

Keuzestress

Ondanks het plezier dat je zal beleven in deze fijne Anniversary Mode, blijft de carrièremodus toch de hoofdmoot van WRC 10. Hier start je na je geslaagde rallytest opnieuw als Junior WRC- of als WRC 3-racepiloot om je zo op te werken naar het grootse WRC-rallykampioenschap. Dit doe je uiteraard door races te rijden en te proberen winnen, maar je moet ook opnieuw het management van je team organiseren. Welke technici en ingenieurs neem je aan? Op welke sponsordeals ga je in? En in welke ontwikkelingen steek je jouw zuurverdiende ervaringspunten? Het zijn allemaal vragen waarop jij een antwoord moet zien te geven, en dat tussen al dat racegeweld door.

Toch heeft KT Racing enkele interessante nieuwigheden weten te steken in deze editie. Zo kan je tijdens de shakedowns de instellingen van je bolide testen. Bovendien ga je ook meer belang moeten hechten aan je bandenkeuze. Welke type banden neem je mee en hoeveel van elk type. De juiste keuze maakt het verschil tussen winnen met twee vingers in de neus en zielig achteraan rijden.

Maar dé vernieuwing in de carrièremodus is zonder twijfel de mogelijkheid om met je eigen team aan de slag te gaan. Wil je geen deel uitmaken van een reeds bestaand team? Dan richt je jouw eigen team op en bepaal je zelf de looks van je bolides dankzij de splinternieuwe livery editor. Die had van mij iets uitgebreider mogen zijn qua opties, stijlen en kleuren. Maar als eerste aanzet ga ik zeker niet klagen.

Rally rijden is ook digitaal stof happen.

Visuele vooruitgang

Op audiovisueel vlak heeft KT Racing opvallend enkele stappen voorwaarts gezet. De game ziet er een pak mooier uit dankzij de prachtige vergezichten en de vele details die de ontwikkelaar in WRC 10 heeft weten stoppen. Dat merk je pas goed aan het feit dat er nu meer publiek langs de baan staat. Die gaan overigens nog steeds niet met een schoonheidsprijs naar huis, want die prijs is weggelegd voor de bolides zelf. Het detail is ongezien en de gedragingen en reflecties zijn uitmuntend. Hetzelfde geldt voor de audio, die is zoals vanouds weer ontzettend waarheidsgetrouw.

Dat is natuurlijk ook zo voor de besturing. Die is opnieuw zeer strak en vergt wel de nodige oefening. WRC-games zijn er niet voor opgevers. Nee, je zal jezelf moeten oppeppen en tijd moeten steken in het ontwikkelen van je digitale rallypilootskills. En eens je dat lukt, is het genieten van start tot finish.

De legendarische Lancia Stratos op de Zweedse sneeuw in de Photo Mode.
Waarom Niet?

Enkel voor doorbijters

Deze tiende versie van WRC is niet anders dan alle vorige versies op vlak van moeilijkheidsgraad. De reeks staat al jaren bekend om bikkelhard te zijn voor het kleinste foutje dat je maakt. Op zich is dit een logische en goede keuze als racesimulator, maar je moet wel oppassen dat de balans niet doorslaat. En dat is hier naar mijn mening soms wel het geval. Een klein tikje tegen een boomstronk aan de binnenkant van een bocht, kan je hele rally om zeep te helpen. De simpele toevoeging van een optionele rewind-functie zou bijvoorbeeld al heel wat frustratie kunnen wegnemen.

Een ander kritiekpuntje is dat de game op PlayStation 5 af en toe problemen lijkt te hebben om alles vlot op je scherm te toveren. Het resultaat is dat ik tijdens het racen, en zelfs de fotomodus, te maken kreeg met screen-tearing en framerate problemen. Het is goed dat KT Racing meer toeters en bellen heeft gestoken in deze next-gen versie, maar het lijkt er toch op dat dit alles niet meteen geoptimaliseerd is voor de PS5. Bovendien lijken de toeschouwers vanuit een andere consolegeneratie te zijn geplukt. En dat is best jammer, want voor de rest ziet WRC 10 er zoals eerder gezegd fantastisch uit.

VERDICT

8

Met WRC 10 zetten Nacon en KT Racing opnieuw een mooie stap vooruit. De carrièremodus is net iets diepgaander, grafisch ziet de game er geweldig uit op PlayStation 5 en de toevoeging van de Anniversary modus en bijhorende retro-wagens en -tracks is de kers op de taart voor de fans. Helaas richt de game zich ook dit jaar opnieuw op de echte rallyfans én doorzetters. Dit maakt de game heerlijk uitdagend, maar tegelijkertijd ook ontzettend frustrerend omdat fouten genadeloos worden afgestraft.

Pluspunten
+ Retro-wagens
+ Diepgaande carrière
+ Voor de echte rallyfans
+ Grafisch knap

Minpunten
– Visuele issues op PS5
– Enkel voor de échte doorzetters

WRC 10
Beschikbaar vanaf 31/08/2021
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Switch / PC
Gespeeld op PlayStation 5
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.