Matt Damon is uit op wraak in The Last Duel filmtrailer

Matt Damon die ken je zeker van The Bourne-filmsaga, waar trouwens ook een game (The Bourne Conspiracy) van verscheen in 2008. Ridley Scott die ken je dan zeker als regisseur van Gladiator en Black Hawk Down. Nu werken beide heren samen aan het middeleeuwse spektakel The Last Duel.

In deze film, die ons meeneemt naar het middeleeuwse Frankrijk, speelt Damon de rol van ridder Jean de Carrouges. Wanneer hij terugkeert van een expeditie verneemt hij dat zijn vrouw verkracht werd, en dit door een oude vriend.

De vrienden voeren dan een duel om de waarheid: het Carrouges-Legris duel, het laatste gerechtelijke duel in Frankrijk. En Damon kan maar beter winnen want als hij verliest wordt zijn vrouw levend verbrand…

Dit verhaal is trouwens gebaseerd op waargebeurde feiten, iets wat zo’n film altijd iets meer uitstraling geeft vind ik.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)