Nieuwe gameplay video toont wat consoleversie Insurgency: Sandstorm in huis heeft

Er breken met de release van Hell Let Loose, Vanguard en Battlefield 2042 moeilijke tijden aan voor de fans van het FPS-genre. En met de komst van Insurgency: Sandstorm eind september wordt die keuze er niet makkelijker op.

Op 29 september verschijnt de indiehit Insurgency: Sandstorm, reeds een dik succes op pc trouwens, ook op consoles.

Insurgency: Sandstorm is een grimmige tactische first-person shooter die ons meeneemt naar een hedendaags, fictief conflict in het Midden-Oosten. Een conflict waarbij twee facties het uitvechten in felle vuurgevechten en elke kogel telt. De lage time-to-kill van Sandstorm en de focus op immersie belonen tactisch en voorzichtig spel in plaats van een Rambo-aanpak. Elke missie is gebaseerd op doelstellingen en kan worden gespeeld in grootschalige PvP-gevechten of co-op met maximaal 8 spelers.

De nieuwe gameplay overzichtsvideo geeft ons een mooi, euhm, overzicht van wat deze titel in huis heeft.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)