Garry’s Mod 20 miljoen keer verkocht

Garry’s Mod mag dan wel vijftien jaar oud zijn, de game wordt nog steeds vaak gespeeld door een trouwe fanbasis. Dagelijks worden nog meer dan 29 000 concurrent players gespot; een indicatie dat de game ondanks alles nog steeds behoorlijk populair is.

De verkoopcijfers bevestigen dat vandaag alleen maar; onlangs ging exemplaar nummer 20 000 000 over de virtuele toonbank! De sandbox game waarin spelers experimenteren met de natuurwetten, constructies en custom characters blijft gewoonweg populair vanwege het concept. Extra tools zoals Steam Workshop dragen daarbij alleen maar bij aan de mogelijkheden en populariteit van de game.

Velen claimen zelfs dat Garry’s Mod het begin was van de fameuze ‘metaverse’ waarbij games zoals Minecraft, Roblox en Fortnite vandaag het voortouw nemen. De creatieve speeltuin die Garry’s Mod is zal ongetwijfeld nog voor andere leuke concepten zorgen in de toekomst. Wie weet bestaat de volgende hype na de Battle Royale-gekte vandaag al ergens in Garry’s Mod? Zo zie je maar weer: kwaliteit gecombineerd met een betrokken community is en blijft het recept voor topgames.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.