Gunk keert terug met nieuwe gameplay en releasedatum

The Gunk

Gunk, tiens dat doet me aan iets denken uit mijn verleden, heeft zich opnieuw laten zien tijdens de Xbox Showcase gisteren. We kregen nieuwe gameplay te zien, een releasedatum en nieuwe informatie.

The Gunk is het eerste 3D-project van ontwikkelaar Thunderful, die je misschien kent van de Steamworld series. Deze keer kozen ze voor een verhaal-gedreven sci-fi exploratie game waarbij de focus ligt op de ontwikkeling van je personage.

In de game kruipen we in de huid van Rani, de ene helft van een duo ruimtetoeristen dat het heelal afspeurt naar grondstoffen om te overleven. Maar als ze op een schijnbaar onvruchtbare planeet landt, krijgt ze met de smurrie (The Gunk) meer dan waar ze op gerekend had, wat een grote uitbetaling kan betekenen.

Er is echter één probleem. De Gunk is ook schadelijk voor de planeet, waardoor zij en haar partner zich afvragen of ze zich wel moeten bemoeien met iets wat ze niet begrijpen.

De game verschijnt in december op Xbox One, Xbox Series X/S en pc, en tevens op dag van launch op Xbox Game Pass.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)