UI-upgrade op komst voor Xbox Series X

Wie de interface van een Xbox Series X en een Xbox One naast elkaar houdt, merkt haast geen verschil op. Volgens velen is dat een goed ding, anderen willen graag wat extra toeters en bellen op hun nieuwe console. Het ziet er nu naar uit dat die bellen en toeters op komst zijn, want Microsoft plant een UI-upgrade voor de Xbox Series X.

Momenteel kunnen Alpha-testers aan de slag met Build 2109.210813-2200 die op 16 augustus beschikbaar werd gemaakt. Naar verluidt zou de UI eindelijk de 4K-resolutie krijgen die het verdient. De nieuwe UI zou opnieuw het Home Screen, Guide en andere delen van de UI beter in beeld brengen met een hogere resolutie en verbeterde scherpheid én leesbaarheid. Of de upgrade er daadwerkelijk komt is nog niet 100% zeker aangezien het over een Alpha-build gaat, al is de kans zéér reëel dat we er binnenkort mee aan de slag kunnen.

Raar, maar waar; velen waren eigenlijk wel fan van 1080p UI. Zo zorgde dit ervoor dat tekst groter werd weergegeven en bleef het grootste deel van de RAM beschikbaar voor games. De nieuwe UI zou echter beide argumenten counteren met grotere letters en een minieme impact op de performantie van de machine. Meer zelfs; degenen die willen zullen zelf de resolutie van de UI kunnen terugschroeven als de 4K-update écht tegenvalt…

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.