Het nieuwe seizoen van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege krijgt de naam Crystal Guard

Rainbow Six Siege Crystal Guard

Ubisoft blijft Tom Clancy’s Rainbow Six Siege ten volle ondersteunen met nieuwe content. Het nieuwe seizoen staat achter de deur en dat brengt naast een nieuwe operator ook nog een pak andere verbeteringen met zich mee.

De nieuwe operator van dienst is Osa. Zij is uitgerust met een Talon-8 Clear Shield: een transparant, kogelvrij schild dat ze op de grond en in deur- of raamkozijnen kan plaatsen. Verder kan ze met het schild lopen, maar levert dat wel restricties op (geen wapen in de hand, geen sprint en niet de mogelijkheid om te liggen). Osa is een Operator met een gemiddeld pantserniveau en gemiddelde snelheid, uitgerust met een 556 XI of PWD9 als primair wapen en een PMM als secundair wapen.

Verder brengt Crystal Guard ook verbeteringen in de maps Bank, Coastline en Clubhouse. Deze veranderingen zijn volgens Ubisoft doorgevoerd om de maps te balanceren en de volgende elementen te verbeteren: vernietiging van de omgeving, geluidverspreiding en belichting.

Andere updates die geïntroduceerd worden met Crystal Guard zijn:

  • Elite customization: spelers kunnen nu elk hoofddeksel uitrusten met een Elite-uniform als ze beide bezitten en tot dezelfde Operator behoren.
  • Het balanceren van Operators (Twitch, IQ, Fuze, Mute)
  • Opnieuw ontworpen flitsdetectiesysteem
  • Aanpassingen aan gadgetschade
  • Een vernieuwd pantsersysteem
  • RIM-belichting die tegenstanders belicht om oneerlijke camouflage te voorkomen

Verder brengt Tom Clancy’s Rainbow Six Siege in de herfst van dit jaar een gloednieuwe Collector case uit. Deze case bevat exclusieve goodies, zoals een ontzettend coole replica van Sledge’s hamer, de Sparkle Tachanka chibi en digitale content voor de game.

De Test Server van Crystal Guard gaat live op 17 augustus en Osa arriveert de dag erna.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege is verkrijgbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, en PC. Ook is de game onderdeel van de abonnementsdienst Ubisoft+.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.