SEGA’s strategy game Humankind vanaf dag 1 op Xbox Game Pass

Humankind SEGA

Strategy games op console, het blijft, toch voor mij, een ietwat onwennige bedoening. Zeker wanneer ik vergelijk met RPG’s op console. En toch zijn er heel wat strategy games beschikbaar en komt er binnenkort nog eentje bij.

Toen ik de eerste beelden zag van Humankind moest ik meteen denken aan 2K’s en Firaxis’ Civilization-reeks. Het spel heeft er heel wat van weg, maar is volgens de makers nog uitgebreider en diverser.

Iets wat deze nieuwe trailer in de verf moet zetten. Reken onder andere op 129 verschillende units, 45 verschillende diersoorten, 10 biomes, 60 verschillende beschavingen, 93 technologieën, enzovoort.

Dat worden dus weer slapeloze nachten voor de fans van het genre…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)