Voormalige ontwikkelaar toont concept art van nooit uitgebrachte Power Rangers multiplayergame

Power Rangers Project Nomad

Voor elke game die ontwikkeld en uitgebracht wordt, zijn er zeker zoveel die het levenslicht nooit hebben gezien. Heel wat ideeën worden namelijk nooit tot uitwerking gebracht en ook tijdens de ontwikkeling zelf wordt op regelmatige basis de stekker uit projecten getrokken.

De bekendste voorbeelden van games die tijdens de ontwikkeling geannuleerd worden zijn onder andere StarCraft: Ghost en Star Wars: 1313. Maar er zijn ook interessante games die voor een of andere reden niet voorbij de conceptfase geraken.

En nu kunnen we nog een interessante game aan het illustere lijstje gecancelde game toevoegen. Want Jason Bischoff, een voormalige directeur bij Saban Brands, heeft op Twitter concept art en ideeën gepost voor een Power Rangers game.

Niks speciaals zou je zeggen, ware het niet dat het de bedoeling was om hier bakken geld tegenaan te gooien om zo een AAA-game te ontwikkelen. De game had intern de name Project Nomad en het was de bedoeling om hier van een open world co-op game van te maken. Vergelijkbaar met het nu in ontwikkeling zijnde Gotham Knights.

Bischoff geeft ook de reden mee waarom deze game er nooit is gekomen. Zo was er op het moment van de pitch teveel gaande in het bedrijf waardoor er niet voldoende budget en tijd kon worden vrijgemaakt.

Het team had wél de vrijheid om het idee verder uit te werken, waardoor er heel wat character modellen en concept art werd gemaakt. Deze vind je allemaal terug in dit bericht.

Ik ben wel benieuwd wat deze game had kunnen worden, zeker met de immense populariteit die de franchise nog steeds heeft. Bovendien ziet al het artwork er fantastisch en gedetailleerd uit. Of is het vooral mijn nostalgie die nu spreekt…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.