De gamereleases van augustus (Psychonauts 2, Ghost of Tsushima: Director’s Cut, RiMS Racing,…)

Ons gras afmaaien, ons eigen luxeresort managen én ondertussen langs Tsushima passeren om Iki Island te bevrijden? En wij maar denken dat we geen klusjes hadden in augustus. Verder krijgen we meer dan één buitenaardse invasie om mee af te rekenen en staat er ook weinig limiet op de cyberpunk-actie. Je zou voor minder in een doos veranderen.

10 augustus

Black Book (PS4, Xone, PC, Switch)

Er zijn heel wat populaire volkse folklore-verhalen die hun weg vinden tot een interessante game. In Black Book duiken we dieper in de Russische folklore met een hele resem mythes en bestaande locaties die in elkaar verstrengeld raken. Vasilia is een jonge tovenares die doorheen een ruraal Rusland mensen helpt met behulp van haar puzzel-skills en haar kaartendeck voor combat. In deze RPG ga je op zoek naar het demonische zwarte boek om je ultieme wens te laten uitkomen. Het was veiliger geweest als je in je onderbroek doorheen Siberië was gaan stappen.

Lawn Mowing Simulator (XsX, PC)

Alle vaders verzamelen geblazen! Wie van niks meer geniet dan een vers gemaaid gazon kan aan de slag met de nieuwste simulator-hype. In Lawn Mowing Simulator ga je verder dan enkel je eigen stukje gazon net te houden. Er zijn hele tuinen en bosrijke gebieden die een perfecte maaibeurt nodig hebben. Er zitten een heel pak officiële grasmaaiers in deze simulator maar je moet ook verder nadenken dan enkel je machinerie. Hoe wil jij eruit zien terwijl je het gras maait? Hoe maak je jouw business succesvol? En hoe bereik je dat verdoemde hoekje zonder alle rozen aan gort te maaien?

11 augustus

Glitchpunk (PC)

Old-school GTA meets Cyberpunk. Dat is de zware rock and roll vibe die Glitchpunk je serveert. Dit kleurrijke knalfestijn serveert je een top-down sci-fi wereld waar geweren en massale manipulatie dagelijks gerief zijn. Om te overleven in deze deprimerende neon-wildernis moet je vechten, schieten én scheuren doorheen de straten. Je kruipt in de huid van een androïde premiejager die er op uit is om een aantal bendes en sektes richting de vergeetput te escorteren. Een goede portie stealth en heel wat items om te stelen maken deze zooi af: niet veel mensen gaan je graag zien langskomen.

12 augustus

Foreclosed (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Nog meer cyberpunk-hysterie krijgen we in de vorm van de comic book-game Foreclosed. Het is geen pretje als jouw identiteit verkocht wordt aan de hoogste bieder. Deze action adventure titel heeft een zeer aparte look en brengt brutale getekende actie. Als je zelf je eigen identiteit niet meer hebt, wat heb je dan nog te verliezen? Voor Evan Kapnos is het knallen of vallen in de zoektocht naar de waarheid. Obligatoir aanwezig is natuurlijk een gigantische corporatie die achter de schermen aan alle touwtjes trekt. We moeten multimiljonairs toch eens wat beter in de gaten gaan houden.

17 augustus

Pile Up! Box By Box (PS4, Xone, Switch)

Laat nu nog iemand eens zeggen dat je een lege doos bent. In Pile Up! ga jij als zelfstandige doos samen met je vrienden aan de slag om elk obstakel te overwinnen. Box By Box is een co-op 3D platformer die samenwerking centraal stelt. Het brengt geschifte levels à la Worms en samenwerking zoals Overcooked samen in een gezellige puzzelervaring. Enkel door samen de oplossing te zoeken kan de hele lading succesvol z’n bestemming bereiken. Gelukkig zijn er geen vijandige katten om die lading te verzwaren, of het was al meteen game over geweest.

19 augustus

RiMS Racing (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Onderdelen verwisselen tot je de ideale motor bekomt? Je racedata achteraf analyseren en optimaliseren? Als we Raceward Studio mogen geloven gaan de simulatiefans onder ons binnenkort watertanden met RiMS Racing. Deze motorracegame streeft optimale simulatie na en wil je het perfecte gevoel van de motorbike geven. Met precieze controls en een groot arsenaal aan krachtige tweewielers kan je heel wat beesten proberen temmen. Als je klaar bent om even lang te sleutelen aan je bike dan er effectief mee te rijden, dan is deze race sim jouw ding!

20 augustus

Ghost Of Tsushima Director’s Cut (PS4, PS5)

Het avontuur van Jin Sakai tijdens de Mongoolse invasie van het Japanse eiland Tsushima was één van dé games van 2020. Met de Director’s Cut krijgen we nu een mooie PS5-upgrade én een goed uitgebreide ervaring van de base game. Met Iki Island krijgen we een volledig nieuwe locatie om te ontdekken, geheel met z’n eigen mysterieus verhaal. Er zijn nieuwe mini-games, vechttechnieken, vijanden en het allerbelangrijkste: extra dieren om te aaien. Om het af te ronden voegt Sucker Punch ook Japanse lip syncing toe. Zorg dat je zwaard goed scherp staat en je nieuwe armor blinkt. Ook op Iki Island gaan we de legende van de geest verspreiden.

Madden NFL 22 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Met NFL 22 kan je weer elk weekend fast food vreten achter je console alsof het Super Bowl is. De nieuwste versie van Madden brengt Dynamic Gameplay om élke wedstrijd een eigen toets te geven. De persoonlijke neigingen van alle spelers en teams vertalen zich naar het gedrag tijdens wedstrijden. De stadia schreeuwen luider dan ooit. Je kan zo veel mogelijk gejuich proberen genereren door een carrière uit te bouwen als speler, coach of eigenaar. Word jij de nieuwe quarterback die struikelt over de bh’s die gillende fans naar je toe smijten?

24 augustus

Aliens: Fireteam Elite (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Wie nog steeds ’s nachts schreeuwend wakker wordt van Alien: Isolation kan al z’n frustraties wegknallen met Fireteam Elite. Deze third-person co-op shooter laat je met veel meer vuurkracht het opnemen tegen de buitenaardse wezens. Ze zijn dan ook in veel grotere getalen opgedoken. Knallen tot je muil volhangt met blubber en slijm is de boodschap. De Xenomorphs lusten op hun beurt jou en je Marine-vrienden rauw in de gangen van de UAS Endeavor. Met vier story campaigns en meer dan 20 enemy types kan je elke Marine-klasse een kans geven. Met meer dan dertig wapens mag je aantonen dat de mensheid een stevig potje verweer kan bieden.

25 augustus

Psychonauts 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Met al jouw Psi-powers zou het bijna crimineel zijn om er niks mee te doen. In deel 2 van Psychonauts kruip je in de huid van Raz, die als net-afgestudeerde Psychonaut in de hoofden van anderen duikt. Met krachten zoals telekinese en levitatie kan je in deze platformer heel wat teweeg brengen. In al die vreemde, mentale, virtuele werelden kan natuurlijk ook van alles plotseling gebeuren. Enge monsters en hun legers aan schurken vragen hier écht wel om een goeie ranseling. Er zit genoeg actie in deze platformer om zelf psychotisch te worden.

26 augustus

Hotel Life: A Resort Simulator (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Een idyllische locatie. Een geweldig exotisch gebied. Een prachtig resort. Een zwembad, heerlijk ruikende kamers met de schoonste, grootste bedden. Een buffet dat je als sport moet rekenen als je het helemaal wil afwandelen. En wij, wij gaan er lekker… werken?! Ontspanning krijg je niet in Hotel Life. In A Resort Simulator ben jij de grote baas die er voor moet zorgen dat de gasten niks anders dan relaxatie kennen. Jij zorgt voor alle entertainment en full-option extraatjes. De ware ontspanning is het achteraf wegdromen bij de gedachte dat jouw wondermooi luxeresort écht zou bestaan.

27 augustus

No More Heroes 3 (Switch)

Het grootste gespuis van het universum heeft zich verzameld in No More Heroes 3. Jij en je Beam Katana hebben geen tijd voor een cocktail tussendoor. Travis Touchdown mag opnieuw de redder van de wereld proberen te zijn. Als hij thuiskomt in z’n stad Santa Destroy is hij net op tijd om een buitenaardse invasie mee te maken. Één van z’n oude vrienden genaamd Jess-Baptiste VI zit achter het kwade plan. Andere huurmoordenaars uit Blackhole Prison willen graag het hoofd van Travis als decoratie boven de open haard. Er zijn dan wel geen helden meer maar gelukkig nog meer dan genoeg bloedvergieten!

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.