Jij hebt nu controle over de camera in The Legend of Zelda: Skyward Sword HD

Nu vrijdag brengt Nintendo de HD-remaster uit van de Wii-game The Legend of Zelda: Skyward Sword HD. De game onderscheidde zich van andere Zelda-games omdat hij specifiek ontwikkeld was om gespeeld te worden met motion controls van de Wii.

Hoe Nintendo erin geslaagd is om dit alles speelbaar te krijgen op de Switch, valt uiteraard af te wachten. Maar aangezien de joy-cons ook kunnen gebruikt worden als vrij accurate motion controllers, zie ik dit wel goedkomen.

Een ander aspect waar gamers zich zorgen over maakten, was de camera. Deze was in de originele game namelijk niet te besturen en kon je enkel centreren als je dit wou. Gelukkig werd dit aangepast in deze nieuwe HD-versie, waardoor we de game een pak vloeiender kunnen beleven.

Nintendo heeft daardoor zelfs de teksten en tutorials moeten aanpassen in de game. Het resultaat zie in de korte clip hieronder.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.