Sonic the Hedgehog viert zijn dertigste verjaardag, herbekijk het unieke verjaardagsconcert

Mario vierde vorig jaar zijn 35ste verjaardag, wat resulteerde in nieuwe games en remakes. Dit jaar viert The Legend of Zelda zijn 35ste verjaardag, eveneens goed voor (een aantal) remakes. Maar er is er nog eentje jarig dit jaar, en dat is Sonic.

Er is maar één egel op deze aardbol die sneller is dan het licht, bij wijze van spreken natuurlijk, en dat is SEGA’s iconische mascotte Sonic. De originele Sonic the Hedgehog voor Sega Genesis/Mega Drive kwam voor het eerst uit in Japan op 23 juni 1991. Voor de mensen die sterk zijn in hoofdrekenen, dat is dus 30 jaar geleden.

Al moeten we daar meteen aan toevoegen dat onze blauwe vriend, gelieve hier geen politiek gekleurde boodschap in te zien, eigenlijk een ietsje ouder is. Net als Super Mario was Sonic eerst ergens anders te bewonderen, namelijk in SEGA’s arcaderacer Rad Mobile uit 1991. Check onderstaande video.

Maar Sonic is nog lang niet dood. De serie kende de nodige ups en downs, en ook de Sonic-film met Jim Carrey was niet meteen een schot in de roos. Gelukkig werd die opnieuw onder handen genomen waardoor hij nu zeker de moeite waard is om te checken.

En de toekomst ziet er ook niet slecht uit voor egelmans. Op SEGA’s meest recente livestream onthulde de studio dat we op 7 september kunnen uitkijken naar een geremasterde versie van Sonic Colors Ultimate en een retroverzameling van klassiekers onder de naam Sonic Origins werd eveens bevestigd.

Deze zomer is er dan een tweedelige geanimeerde Sonic- kortfilm, getiteld Sonic Colors: Rise of the Wisps, met Roger Craig Smith, de nieuwe stem van Sonic. En in april 2022 krijgt de Sonic-film een live-action sequel met Jim Carrey.

En als alles meezit, en er geen vierde of vijfde coronagolf komt die roet in het eten gooit, dan krijgen we in 2022 een nieuwe, en grote Sonic-game, genaamd Sonic Rangers met een release op Switch, pc, PlayStation en Xbox.

De toekomst ziet er dus blauw uit, en zoek ook hier geen politieke boodschap achter natuurlijk.

En als je niet genoeg kan krijgen onze blauwe vriend, kan je in onderstaande video het volledige verjaardagsconcert opnieuw beleven. In dit 50-minuten durende event komen uiteraard heel wat bekende Sonic-nummers voorbij én zijn er nog andere gastoptredens.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)