fbpx

Amazon test verschillende types microtransacties in alpha van MMORPG New World

New World

Microtransacties. Je kan ermee leven of je bent er vierkant tegen. Deze discussie wordt opnieuw aangezwengeld door Amazon. Hun nieuwste game, de MMORPG New World, zit momenteel in een alpha-testfase waarbij op dit moment een speciale winkel aanwezig is die verschillende type microtransacties aanwezig zijn.

Het feit dat je €50 moet neerleggen voor deze game en dat er dan tóch nog microtransacties aanwezig zijn, deed menig gamer steigeren. Studio director Rich Lawrence was er als de kippen bij om via Twitter de community gerust te stellen door te melden dat het bij launch puur om cosmetische items zal gaan die aangekocht kunnen worden.

Daarnaast gaf hij een vrij open en eerlijk beeld over hoe ze de toekomst zien. Zo gaf hij mee dat er toch ook gekeken wordt om bijvoorbeeld XP-boosters of fast travel opties te verkopen in de online winkel. Ook naar de implementatie van een battle-pass-variant wordt gekeken. Iets waarvan de fans opnieuw koud zweet krijgen.

En dat is niet geheel onlogisch vind ik persoonlijk. Zeker bij games waarvoor je de volle pot betaald, zouden dergelijke boosts niet aanwezig moeten zijn. Langs de andere kant is er ook vraag naar, waardoor ontwikkelaars vanuit economisch standpunt maar moeilijk nee kunnen zeggen.

Een overduidelijke winnaar van deze discussie zal er dus niet snel zijn…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: