fbpx

Nintendo leert je games ontwikkelen met Gamestudio voor Nintendo Switch

Als er een ding is wat de Japanse gamegigant Nintendo goed kan, is het out-of-the-box denken wanneer het aankomt op software en hardware. Kijk maar naar hoe revolutionair de Wii was, hoe ze succesvol op de 3D-hype inspeelden met de 3DS en de mogelijkheden en technologische snufjes ze in de Nintendo Switch hebben gestoken.

Ook op softwarevlak blijft Nintendo innoveren. Denk daarbij aan het creatieve Nintendo Labo-gamma waarbij je karton omvormt tot echt werkende toebehoren voor je Switch. En vandaag mogen we een nieuwe game aan het creatieve lijstje toevoegen.

Nintendo heeft namelijk Gamestudio aangekondigd waarmee je spelenderwijs games kan programmeren. Je krijgt hiervoor de hulp van kleurrijke wezentjes, de zogenaamde Knopixen. Dit zijn wezentjes met sterke persoonlijkheden en helpen je bij het maken van je games. In Gamestudio zijn er heel wat verschillende Knopixen te vinden, elke met unieke functies. Hiermee kan je een heleboel verschillende games maken: van platformgames, shooters tot racer.

Met Gamestudio belooft Nintendo ons de basisconcepten van het visuele programmeren aan te leren via stapsgewijze, interactieve lessen die je op je eigen tempo kunt volgen. Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt. Tussendoor zijn er checkpoints te vinden waarbij je kennis op de proef wordt gesteld in puzzels of opdrachten. In de Vrij programmeren kun je dan weer je eigen ideeën tot leven wekken door alles wat je hebt geleerd in de praktijk toe te passen. Bovendien kan je online je creaties delen en games van andere games uittesten en bestuderen.

Het leuke is dat je Gamestudio ook met een muis kan bedienen. Dit doe je door deze aan te sluiten op je Nintendo Switch dock. Of je kan natuurlijk ook gewoon het aanraakscherm, een Joy-Con- of Pro-controller gebruiken…

Gamestudio is vanaf 11 juni exclusief te koop in de Nintendo eShop en zal €29,99 kosten.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d