Netflix pakt uit met teaser voor mysterieuze serie 1899, van de makers van Dark

Als je fan was van de duistere serie Dark op Netflix, dan zit je goed. Het team achter deze mysterieuze Duitse topreeks pakt immers uit met een nieuwe en al even mysterieuze, acht afleveringen tellende reeks, genaamd 1899.

Eerst nog even samenvatten waar de drie seizoenen tellende serie Dark over gaat: Als een kind vermist wordt in de buurt van de Duitse stad Winden, gaan vier families verwoed op zoek naar antwoorden. Ze ontrafelen een schokkend mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties.

Het verhaal van de thriller/horror-reeks 1899 gaat als volgt: de serie draait om de mysterieuze omstandigheden rond de reis van een immigrantenschip van Europa naar New York. De passagiers, elk met een verschillende Europese achtergrond en nationaliteit, worden verenigd door hun hoop voor een nieuwe eeuw en nieuwe toekomst.

Maar wanneer ze een tweede schip ontdekken, dat al maanden vermist is en op open zee drijft, neemt hun reis een onverwachte wending. Aan boord vinden ze iets dat hun reis een nachtmerrie zal maken en de geheimen van passagiers zal onthullen.

Friese en Odar, het duo achter Dark en dus ook achter 1899, vatten het als volgt samen: “What really made us connect to this idea was the concept of having a truly European show with a mixed cast from different countries. At its heart is the question of what unites us and what divides us. And how fear can be a trigger for the latter.”

De voertaal deze keer in de serie zal Engels zijn, en dus geen Duits zoals bij Dark het geval was. Wanneer de serie verschijnt op Netflix is nog even afwachten. Het goede nieuws is dat de opnames begin 2021 gestart (zouden) zijn.

Klinkt alvast heel veelbelovend vinden wij.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)