Tales of Arise verschijnt op 10 september, twee nieuwe trailers vrijgegeven

Tales of Arise

Goed nieuws voor de JRPG-fans onder jullie, want over enkele maanden verschijnt er een nieuw deel van de bekende Tales of-serie en al 25 jaar gamers gelukkig maakt. Want uitgever/ontwikkelaar Bandai Namco heeft zopas bekend gemaakt dat Tales of Arise op 10 september het levenslicht zal zien.

We worden ondergedompeld in het verhaal van Rena, de ster die de afgelopen 300 jaar met ijzeren vuist over de planeet Dahna heeft geheerst. Renans hebben de natuurlijke hulpbronnen van Dahna uitgeput en hebben daarbij het grootste gedeelte van de bevolking van de planeet tot slaaf gemaakt. Het verhaal volgt de strijd om de Dahnans van hun lot te bevrijden.

We volgen Alphen, een Dahnan met een ijzer masker op die vecht om zijn volk te bevrijden, en Shionne, een meisje uit Rena die op de vlucht is voor haar landgenoten. Ze worden tijdens hun reis vergezeld door verschillende personages die hen helpen in hun strijd voor vrijheid.

“We willen dat Tales of Arise een nieuwe mijlpaal vormt voor de Tales of-franchise. De game heeft een nieuwe artistieke richting en haalt het meeste uit de Unreal Engine en onze nieuwe ontwikkelde “Atmospheric Shader” om de grafische kwaliteit te verbeteren om spelers het gevoel te geven dat ze in een schilderij zitten. Met een volwassener verhaal dat in aanraking komt met meer essentiële thema’s dan eerdere games, hopen we dat spelers volledig worden ondergedompeld in de reis van Alphen en Shionne. We kunnen niet wachten tot je de game later dit jaar kunt spelen.”

Yusuke Tomizawa, Producer van Tales of Arise

Volgens de uitgever bevat Tales of Arise het DNA van de franchise en verlegt het de grenzen met behulp van de door ontwikkelstudio eigen ontwikkelde “Atmospheric Shader”. Deze voegt nieuwe tint aan de graphics toe, waardoor ze eruit zien alsof ze met de hand zijn getekend. De gevechten zouden ook geëvolueerd moeten zijn door meer directe aanvallen toe te voegen om een beter gevoel van spektakel te geven en directere feedback van spelers op basis van hun acties.

Tales of Arise verschijnt op 10 september voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X | S en PC. Gamers die de game voor PlayStation 4 kopen, kunnen gratis upgraden naar PlayStation 5. Voor Xbox-gamers wordt Tales of Arise een Cross-Generation Double Pack dat zowel de Xbox One- als de Xbox Series X | S-versie bevat.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.