fbpx

Sony heeft ‘iets’ op stapel staan om Xbox Game Pass te counteren zegt God of War-director

Xbox-gamers weten maar al te goed dat Microsoft met zijn Xbox Game Pass (Ultimate) een vette vis in huis heeft met heel wat lekker vlees om de graten. Bovendien heeft Microsoft ook iets gelijkaardigs voor pc. Het is dus nog steeds wachten voor PlayStation-gamers of ook zij iets in die aard mogen verwachten voor hun console. Wel wie weet, er is misschien wel hoop…

Volgens David Jaffe, de originele game director van God of War, zou Sony iets aan het bedisselen zijn om Xbox Game Pass te counteren. PlayStation Now is wel cool, maar geef toe, wat Microsoft doet met hun Xbox Game Pass is veel cooler. Toch?

In een YouTube-stream op 8 april zei God of War en Twisted Metal-ontwikkelaar David Jaffe dat bronnen bij Sony hem had laten weten dat er een “counterpunch” was voor Xbox Game Pass. Maar wat die counter dan zou inhouden, en wanneer die zou aangekondigd worden, als Sony al iets in gedachten zou hebben, dat wist hij niet.

Jaffe heeft sinds 2007 niet meer bij Sony gewerkt en heeft een paar indiestudios opgericht, hoewel hij in de daaropvolgende jaren exclusief met PlayStation is blijven werken. Zijn meest recente game was Drawn to Death uit 2017 dat je toen gratis kon binnenhalen via PlayStation Plus. Een jaar later was het ook gedaan voor die studio trouwens.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Sony zelf, of iemand met bronnen binnen Sony, hint naar een mogelijke tegenhanger voor Xbox Game Pass. In november vorig zei Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, dat er nieuws zou komen over mogelijke plannen die moeten concurreren met Game Pass.

Ryan liet toen ook verstaan dat die investeringen heel wat geld zouden kosten en dat er goed over nagedacht moest worden.

In tussentijd echter kunnen PlayStation Plus-abonnees regelmatig genieten van gratis games. Zoals bijvoorbeeld deze maand Oddworld: Soulstorm op PS5. Het is niet veel, maar het is beter dan niets denken wij dan.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: