fbpx

Indrukwekkende gameplay reveal trailer voor Six Days in Fallujah

Victura en Highwire Games pakken uit met een gameplay reveal trailer voor hun in ontwikkeling zijnde first-person tactische militaire shooter Six Days in Fallujah.

Volgens de studio’s zal deze game een baanbrekende technologie bevatten, genaamd Procedural Architecture. Deze techniek geeft het slagveld na elke speelsessie een andere vorm, inclusief gebouwen en stadsblokken die procedureel gegenereerd worden. Je zal dus elke keer opnieuw je tactiek moeten aanpassen. Klinkt veelbelovend.

Six Days in Fallujah is gebaseerd op de waargebeurde verhalen van de tweede slag om Fallujah in 2004, en werd ontwikkeld met de hulp van meer dan 100 US Marines, soldaten en Iraakse burgers die tijdens de strijd aanwezig waren. De game zou moeten verschijnen pc en consoles, en dit eind 2021.

De verhalen in Six Days in Fallujah worden verteld door middel van gameplay en documentaire beelden met tientallen militairen en meer dan 26 Iraakse burgers met verschillende ervaringen en perspectieven over de strijd. Straf is dat deze ooggetuigen rechtstreeks met de spelers communiceren via video en audio, en dat het aan de spelers is om de uitdagingen die ze te horen krijgen tot een goed einde brengen.

Deze verhalen inspireerden het ontwikkelingsteam om nieuwe manieren te verkennen om tactische militaire shooters meer op echte gevechten te laten lijken. “Mariniers vertelden ons dat ze nooit wisten wat er achter de volgende deur wachtte“, zegt Six Days in Fallujah’s creatief directeur, Jaime Griesemer. “Maar in videogames spelen we dezelfde mappen en locaties keer op keer. Alleen al door de indeling van een gebouw op voorhand te kennen, is het spelen van een gevecht in een videogame heel anders dan een echt gevecht.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: