Nieuwe Spaanse studio Alkimia Interactive gaat remake van Gothic maken

Vandaag heeft uitgever THQ Nordic bekend gemaakt wie de remake van de RPG-klassieker Gothic gaat ontwikkelen. Dit blijkt Alkimia Interactive te worden.

Alkimia Interactive is een studio die zijn thuisbasis heeft in Barcelona en speciaal voor de remake van Gothic werd opgericht. Nadat de remake intern bij THQ Nordic werd goedgekeurd, werd onmiddellijk gestart met het samenstellen van het team. Hiervoor werd voornamelijk gezocht naar gepassioneerde RPG-ontwikkelaars en -gamers.

“We strive to build Alkimia Interactive as a top-notch RPG studio”, vertelt Reinhard Pollice, studiohoofd bij Alkimia Interactive. “Our ambition is to become one of the best addresses for PC/Console core game development in the South of Europe.”

Het team wil de focus leggen om RPG’s van hoge kwaliteit en zal zich met deze remake van Gothic meteen moeten bewijzen. De ontwikkeling verloopt vlot en de komende maanden mogen we volgens de uitgever meer info en beelden verwachten van deze game die op PC en next-gen consoles moet verschijnen.

De eerste game uit de Gothic-reeks verscheen 15 jaar geleden en was voor vele andere RPG’s een voorbeeld. De laatste game in de reeks was Arcania: Fall of Setarrif uit 2011, een standalone uitbreiding voor Arcania: Gothic 4.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.