fbpx

“Natsuki Chronicles is een shoot ‘em up die plezier en uitdaging combineert in een aangename chaotische setting”

Niet elke game moet baanbrekend diepgaand en gecompliceerd voor de dag komen om genietbaar te zijn. Soms wil een mens gewoon knallen met eindeloze ammunitie en geen seconde naar een scherm zonder explosies kijken. Natsuki Chronicles laat de gevechtsvliegtuigen zonder leiband buiten. Zijn deze dolle beesten goede speelkameraadjes?  

Waarom Wel?

Het Leven Van Een Gevechtspiloot

Natsuki Chronicles is een shoot ‘em up die plezier en uitdaging combineert in een aangename chaotische setting. Je kruipt in de huid van Natsuki, die haar eerste werkdag als gevechtspiloot bij de Rapid Deployment Force beleeft. Op de planeet Seventia is er genoeg crimineel tuig dat opgeruimd moet worden. Helaas beschikken die net als jij over een royale voorraad raketten.

Al moet je niet meteen naar shoot ‘em ups grijpen voor diepgaande verhalen, je merkt dat de makers hier wel wat wouden vertellen. Chronicles is de spirituele opvolger van Ginga Force. Heb je die andere game uit 2013 gespeeld, dan zal je heel wat herkennen. De basis blijft even simpel als aartsmoeilijk: stel je gevechtsvliegtuig samen en knal erop los.

Deze game speelt als een side-scroller en is qua gameplay heel rechttoe rechtaan. Je kan met je primary, secondary en special wapen knallen en naar alle kanten bewegen. Beweging is de sleutel tot succes want vijanden en projectielen komen met tientallen vanuit alle hoeken op je af. Je zal zelden een level vanaf de eerste keer uitspelen. Ik heb zelf meer dan genoeg op “retry” moeten drukken.

Is Er Een Kotszakje?

Chronicles is vooral een game voor spelers die van een zware uitdaging kunnen genieten. Al kan je de trajecten van inkomende projectielen volgen, je zal enorm snelle reflexen en misselijkmakende vliegkunsten moeten tonen om alles te ontwijken. Zijn je drie shields (en extra armor) kapot, dan mag je helemaal opnieuw aan de missie beginnen.

Met een story mode en een arcade mode zijn er twee challenges om je mee te amuseren. Je unlockt allerhande nieuwe wapens en andere zaken naarmate je speelt. Zo zoek je jouw eigen geslaagde combo om de terroristen te lijf te gaan. Jammer is wel dat sommige combo’s duidelijk niet werken in specifieke levels. Er is dus redelijk wat trial and error. Dit is niet het enige vervelende.

Waarom Niet?

Vermoeiend Frustrerend

Deze game valt voor mij volledig in de categorie van games die even uitdagend als vermoeiend frustrerend zijn. Zelfs op easy kan je het je niet permitteren om uitgerekt in de zetel te spelen. Het kan snel overweldigend worden, zeker omdat je de tutorials pas vrijspeelt na enkele levels.

Grafisch is er niet echt een eigen stijl. Het ziet er allemaal wel mooi uit, maar het onderscheidt zichzelf niet van een dozijn andere games in dit genre. De audio heeft dan weer een leuke, typerende Japanse sfeer. Je krijgt het gevoel dat die ruimteterroristen elke seconde uit hun cockpit gaan springen voor een J-Pop dansje in te zetten.

Niet Lezen Tijdens Het Vliegen

Een ietwat diepgaand verhaal is aanwezig maar nauwelijks goed te volgen. De hoofdreden hiervoor is dat heel veel gesprekken en tekst tijdens levels rechtsboven je scherm verschijnen. Als je dit wil lezen lees je gegarandeerd enkele tellen later “game over”. Zo mis je heel wat storyline. De audio kan ook enkel in het Japans, wat langs de andere kant wel authentiek is.

Qua content zal je lang bezig zijn met de beschikbare levels maar er is weinig anders om het bord vol te krijgen. Je herkauwt wat er ligt, maar een vers smaakje zo nu en dan had het geheel beter gemaakt. De levels hebben genoeg variatie en de eindbazen zijn uniek maar vallen soms onder de categorie van bullet sponges. Voor echte fans is er uitdaging en verhaal maar uniek is deze titel verre van.

VERDICT

6

Deze shoot ‘em up brengt zeer uitdagende levels en is zowel makkelijk met controls als moeilijk qua gameplay. Alles gaat evenzeer knap flitsend als frustrerend overweldigend. Grafisch mist de game eigenheid, al brengt de audio een typische sfeer mee. Natsuki heeft zowaar een interessant verhaal dat helaas moeilijk te volgen is. De arcade mode laat je supercoole wapens unlocken met de nodige grind. De kanonnen zwijgen niet in Seventia maar knallen ook niet superstrak op doel.

Pluspunten
+ Makkelijk te leren, moeilijk te masteren
+ Leuke story en uitdagende arcade mode
+ Coole wapens en gevechtsvliegtuigen
+ Fijne soundtrack

Minpunten
Verhaal is lastig te volgen door tekst tijdens missies
Soms Overweldigend Chaotisch
Meer content mocht zeker
Weinig eigenheid en unieke zaken

Natsuki Chronicles
Beschikbaar vanaf 18/02/2021
Beschikbaar op PlayStation 4 / Xbox One / PC
Gespeeld op PlayStation 4
Website: Rising Star Games


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: