fbpx

De DualSense-controller heeft een gemiddelde levensduur van 417 uur

Sony’s DualSense-controller is een fraai stukje techniek dat voor heel wat coole extra features zorgt bij het gamen. Dat heeft echter een hoge prijs zo blijkt uit een uitgebreide test van iFixIt.

De laatste tijd duiken er meer berichten op over het zogenaamde driften van de controllers. Iets waar ook Nintendo’s Switch-controllers reeds onder vuur voor liggen. Sony heeft inmiddels ook al een proces aan de broek hiervoor. En het ziet er niet naar uit dat er beterschap in zicht is…

De techwebsite iFixIt heeft de controller namelijk uitgebreid op de pijnbank gelegd, en kwam tot enkele verrassende conclusies.

ALPS, het bedrijf achter de joysticks, laat weten dat de sticks zo’n 2.000.000 cycli aankunnen, waarbij de L3- en R3-sticks zo’n 500000 keer kunnen ingedrukt worden. Na elke click moet de stick weer gecentreerd worden en dat gebeurt door een potentiometer.

En het zijn deze potentiometers (een weerstand met drie aansluitingen met een schuif- of roterend contact waardoor de joystick vrij kan bewegen) die na verloop van tijd slijtage gaan vertonen waardoor de weerstand gaat afnemen en de potentiometer moeite gaat krijgen om de sticks weer te centreren. Het gevolg hiervan kennen we al: drifting.

Volgens de tests van techwebsite iFixIt en bovenstaande informatie trekt de testwebsite dan de conclusie dat de optimale levensduur van de DualSense-controller goed is voor zo’n 417 uur spelplezier, en dat het daarna gedaan is met de pret en dat je dus sowieso te maken zal krijgen met drifting.

Gamers die zo’n twee uur per dag spelen zitten bij wijze van spreken goed voor zo’n zeven maanden, maar als je meer tijd doorbrengt met je controller dan zal je sneller te maken krijgen met een slechtere performance.

De conclusie van iFixIt luidt als volgt: “”Na dit onderzoek vinden we het bizar dat consolemakers joysticks niet als verbruiksonderdelen beschouwen en ze zo ontwerpen dat ze gemakkelijk kunnen worden vervangen. Geen enkel apparaat dat geschikt is voor een eindig aantal acties, vooral niet een apparaat dat met veel vervuiling te maken krijgt en zo vaak wordt misbruikt, kan voor altijd perfecte prestaties behouden.”

Tja dan hebben we het nog niet gehad over het aantal keren dat je controller valt, door de kamer vliegt of te maken krijgt met etensresten die aan je vingers kleven tijdens het gamen, en ga zo nog maar even door…

De video hieronder brengt het allemaal netjes in beeld.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: