fbpx

Spraakmakende blockbuster Sound of Freedom dit najaar in België te zien

Naast Barbie en Oppenheimer was er nog een derde film die de afgelopen zomermaanden razend populair was in de Verenigde Staten. 

De film Sound of Freedom bleek een onverwacht succes aan de Box Office en versloeg qua bezoekersaantallen zelfs blockbusters als de nieuwste Mission Impossible- en Indiana Jones-films.

De spraakmakende en controversiële film van Alejandro Monteverde, gebaseerd op waargebeurde feiten, vraagt aandacht voor kinderhandel, nog steeds een schrijnend probleem: wereldwijd zijn immers meer dan 10 miljoen kinderen onder de 18 slachtoffer van mensenhandel en (seksuele) uitbuiting.

Het verhaal gaat als volgt: Sound of Freedom is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van CIA agent Jim Ballard, die zich bezighield met het oplossen van pedofilie-zaken. Wanneer hij een 8-jarige jongen uit de handen van kinderhandelaars kan redden, wordt hij gegrepen door het verhaal van diens zusje dat nog steeds vermist is. Hij zegt zijn baan op en maakt er zijn levenswerk van om nog meer kinderen te redden van een lot dat nog wreder is dan de dood. Zijn missie leidt hem tot de donkerste uithoeken van Colombia waar hij zelfs zijn eigen leven op het spel moet zetten…

Na de release in de VS op 4 juli is de internationale vraag naar Sound of Freedom onverdeeld groot. Na recente internationale releases in o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Groot-Brittanië en Zuid-Amerika zal de film dit najaar eindelijk ook in ons land te zien zijn. Via partner Dutch FilmWorks (DFW) verkreeg KFD de rechten en brengen ze deze indrukwekkende film begin november naar de Belgische bioscopen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: