fbpx

Charles Martinet is niet langer de stem van Mario

Elk videopersonage, bekend of onbekend, heeft een stem die ingesproken werd door een stemacteur. Denk bijvoorbeeld aan Troy Baker als Joel Miller in The Last of Us. Maar geen enkele stem gaat reeds zo lang mee of is zo iconisch is als die van Nintendo’s Super Mario.

Je mag het dus gerust het einde van een tijdperk noemen want Charles Martinet is niet langer de stem van Super Mario. Ik heb zelf het genoegen gehad om die man verschillende keren te ontmoeten (check foto in GUNKperiode) en te interviewen, en het moet gezegd: het is een hele vriendelijke en sympathieke mijnheer.

Dit nieuws werd vandaag zelf bekendgemaakt door Nintendo: Martinet zal naast Mario niet langer “karakterstemmen inspreken” voor Nintendo games, maar in plaats daarvan de rol van Mario Ambassador zal vervullen.

Charles Martinet is al heel lang de originele stem van Mario in Nintendo-spellen, al vanaf Super Mario 64,” zegt het persbericht. “Charles neemt nu de gloednieuwe rol van Mario-ambassadeur op zich. Met deze overgang neemt hij afstand van het inspreken van karakterstemmen voor onze spellen, maar hij blijft de hele wereld over reizen om het plezier van Mario te delen en met jullie allemaal te communiceren!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: