fbpx

Alienware introduceert de Aurora R16 desktop

Een gaming laptop of een gaming desktop, het blijft voor mij toch altijd moeilijk kiezen. Een gaming laptop kan je altijd meenemen, kan je eender waar in huis plaatsen en is snel opgeruimd. Een desktop daarentegen die moet je een vast plekje geven, kan je moeilijker meenemen maar is wel makkelijk op te ruimen.

Mijn eerste echte gaming laptop, zo’n 18 jaar geleden was een Alienware en ik was daar heel content van. Ondertussen zijn we zo’n 20 jaar verder en is Alienware natuurlijk flink is geëvolueerd.

Tijd dus om kennis te maken met hun Aurora R16 desktop. Ik geef het ook hier even mee: de informatie komt uit het persbericht dat we hierover ontvingen.

De vernieuwde Alienware Aurora R16 heeft het succesmodel van de Aurora R15 als basis en is nu nog beter gemaakt. Het heeft akoestische en thermische verbeteringen en een nieuw ruimtebesparend ontwerp, inclusief alle topprestaties die gamers van Alienware verwachten.

De Aurora R16 biedt:

Geoptimaliseerde luchtstroom: Gemiddeld 20% stiller systeem, tot 10% lagere CPU- en 6% lagere GPU-temperaturen.

Ruimtebesparing: Tot 40% minder totaalvolume dan de R15, terwijl het interne volume onveranderd blijft op 25,2 liter.

Veelzijdige esthetiek: Universeel ontwerp dat past in verschillende omgevingen. Al deze voordelen zijn te danken aan het gestroomlijnde Legend 3-ontwerp, dat met de Aurora R16 voor het eerst in desktopvorm verschijnt.

Een minimalistischer, efficiënter ontwerp

1. Met de Aurora R16 willen de ontwerpers en ingenieurs twee hoofddoelen bereiken: Luchtstroomefficiënties creëren voor een stiller en koeler systeem zonder in te leveren op prestaties.

2. Doorgaan met het verkennen van het Future Minimal-ethos van Legend, met een ontwerp dat gestroomlijnd en geoptimaliseerd is.

Het eerste wat opvalt aan de Aurora R16 is de ovale verlichtingslus – ook wel ‘Stadium Loop’ genoemd – aan de linkerkant van het chassis, die de omtrek van de primaire ventilatieopening volgt. Door de Stadium Loop en de optie van een doorzichtig zijpaneel trekt de zijkant van de Aurora alle aandacht. Dit perspectief heeft bijgedragen aan de eenvoud van de rest van het ontwerp, het verkleinen van het totale volume en het vergroten van de luchtstroom ten opzichte van de vorige generatie, wat een efficiëntere luchtstroom creëert.

Deze verbetering, aangevuld met grotere ventilatieopeningen aan de zijkant en bovenkant plus updates aan het interne kabelbeheer, heeft gezorgd voor de luchtstroomefficiëntie voor een stillere en koelere desktop.

De nieuwe Stadium Loop aan de voorkant biedt een grotere luchtinlaat in vergelijking met de vorige generatie voor een efficiënte luchtstroom. Verder is er een enorme, zichtbare en eenvoudig aanpasbare AlienFX verlichtingszone in verwerkt.

Krachtigste desktop

Dankzij de luchtstroomefficiënties overtreft de Aurora R16 de prestaties van zijn voorganger met gelijkwaardige configuraties, terwijl het ontwerp aanzienlijk kleiner is. Bovendien zullen de configuratieopties een breder scala aan gamers aanspreken, waardoor de R16 niet alleen een overtuigende upgrade is, maar voor velen ook een eerste kennismaking met de Aurora-ervaring.

Aurora R16 biedt:

NVIDIA GeForce RTX 40-serie GPU’s

12e en 13e generatie Intel Core desktop-processors

Wi-Fi 6 (of 6E [3]) en 2,5 Gbps Ethernet voor zowel bekabelde als draadloze verbindingen

Tot 64 GB 5200 MT/s DDR5-geheugen of 32 GB 5600 MT/s DDR5-geheugen

Tot 8TB (2x4TB) SSD-opslag Voedingen met 80 Plus Platinum-classificatie (500W of 1000W)

Optionele extra harde schijf van 1 TB voor meer opslagruimte

Windows 11 Home en toegang tot honderden games met de inbegrepen Xbox Game Pass Ultimate voor een maand

Door het strenge kwaliteits- en validatieproces rolt Alienware na verloop van tijd nieuwe GPU’s en CPU’s uit. Bij de introductie biedt het de populairste configuraties en daarna wordt dit uitgebreid. Hierdoor zal de R16 voor het einde van het jaar de krachtigste desktop worden.    

Nieuw Alienware Command Center 6.0

De Aurora R16 is Alienware’s eerste desktop met het nieuwe Alienware Command Center – een gecentraliseerd dashboard waarmee gamers snel toegang hebben tot instellingen zoals gamespecifieke profielen en thema’s, verlichting, macro’s, audio en meer – allemaal zaken die essentieel zijn voor de game-ervaring. Gamers kunnen kiezen uit 16,7 miljoen kleuren in drie verlichtingszones, die ze kunnen uitbreiden en opslaan in hun Alienware-ecosysteem voor een gepersonaliseerde ervaring op maat.

Meer informatie

Net als zijn populaire voorganger is de Aurora R16 ontworpen voor klanten die een probleemloze, plug-and-play, elite gaming-ervaring willen met volledige garantie en ondersteuning. De desktop bevat de grootste hoeveelheid post-consumer gerecycled plastic (56%) – meer dan elke andere Alienware-desktop– en is gemaakt van minimaal 11% gerecycled staal En natuurlijk wordt het chassis geleverd in een recyclebare en hernieuwbare verpakking die beter is voor het milieu.

Prijs & beschikbaarheid

De Aurora R16 is beschikbaar vanaf 8 augustus vanaf $1749.99 (US) op Dell.com, met een Intel Core i7 13700F van de 13e generatie en NVIDIA GeForce RTX 4070 graphics.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: