fbpx

Lords of the Fallen toont 20 minuten gameplay

CI Games studio heeft een gloednieuwe Extended Gameplay Presentation-video van twintig minuten met gameplay en commentaar uitgebracht voor de langverwachte dark-fantasy action-RPG Lords of the Fallen.

De nieuwe video toont een uitgestrekte, halfopen wereld en enkele van de gevarieerde en beklemmende omgevingen waar spelers doorheen moeten reizen tijdens hun missie om de demonengod Adyr te verslaan. Doordat elk hoofdgebied met minstens twee andere gebieden is verbonden, kunnen spelers grotendeels zelf bepalen in welke volgorde ze door deze landen trekken. In deze uitgebreide RPG-ervaring moeten ze overigens niet één maar twee werelden overleven, dankzij het unieke dual realm-mechanisme van de game.

Naast het levende rijk Axiom is er de ondode tegenhanger genaamd Umbral. Elk rijk heeft zijn eigen unieke wegen, vijanden, personages en, uiteraard, schatten. Met behulp van de Umbral Lamp kunnen spelers op elk moment van de ene naar de andere wereld reizen, maar dat kost ze dan wel één van hun twee levens. Wanneer spelers sneuvelen in het levende rijk, zullen ze automatisch weer opstaan op exact dezelfde plek in het ondode rijk, voor een laatste kans om te overleven… al zal dat niet makkelijk worden.

The Extended Gameplay Presentation leverde ook nieuwe details over de naadloos geïntegreerde co-op-functie van de game. Om een tweede speler in hun avontuur uit te nodigen, hoeven spelers alleen maar een in-game rustpunt (vestige) te bezoeken, om vervolgens te kiezen of ze samen met een vriend of willekeurige speler willen strijden. Een ander nieuw gameplay-element van Lords of the Fallen is de mogelijkheid om zelf vestiges te maken, hoewel dit slechts op enkele plaatsen mogelijk is, en extreem zeldzame voorwerpen vereist.

Naast vele andere gameplay-details, onthulde de video ook veel over het compleet vernieuwde vechtsysteem van Lords of the Fallen, waarbij spelers naadloos nabije, magische en verre aanvallen kunnen uitvoeren. Naast de standaardaanvallen kunnen spelers vier aanvullende magische of verre vaardigheden aan knoppen toewijzen om ze direct te kunnen gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor meer variatie tijdens gevechten, met mogelijkheden om acties aaneen te rijgen tot vrijwel eindeloze combo’s, maar zorgt ook voor snellere gevechten, zonder dat spelers tussentijds vaardigheden moeten verwisselen.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: