fbpx

Deze games staan op ons verlanglijstje voor dit najaar

In een vorige special blikten we terug op al het lekkere dat 2023 ons voorlopig al bracht. En toegegeven, we zijn al enorm verwend geweest. De tweede helft van het jaar belooft zowaar nog beter te doen. Vooral oktober wordt een absolute topmaand met de ene grote release na de andere. De horror zal dus niet alleen plaatsvinden op Halloween maar ook in onze portefeuille. Hieronder kunnen jullie in chronologische volgorde een lijst vinden van games waar wij binnen onze crew naar uitkijken.

Ratchet & Clank: Rift Apart (26/07/2023 voor pc)

Eind juli komen de intergalactische avonturen van Ratchet & Clank voor het eerst naar pc. Op uitzondering van The Last of Us Part I, leverde Sony stuk voor stuk steengoede pc-ports af. Nixxes Software was eerder al verantwoordelijk voor de pc-ports van Marvel’s Spider-Man Remastered en Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Geen enkele reden dus om te twijfelen dat Ratchet & Clank: Rift Apart ook op pc zal schitteren net zoals het dat deed op PlayStation 5.

Atlas Fallen (10/08/2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Atlas Fallen zou oorspronkelijk verschijnen in mei maar ontwikkelaar Deck13 stelde de game eind maart uit tot 10 augustus om zo de game wat meer tijd te geven om in zijn beste staat te kunnen verschijnen. De game staat sinds het voor het eerst getoond werd tijdens Gamescom 2022 hoog op mijn verlanglijstje. Deze action/adventure RPG speelt zich af in een woestijnachtige fantasiewereld en kan solo of in co-op gespeeld worden.  

Armored Core VI Fires of Rubicon (25/08/2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Na het grote succes van Elden Ring vorig jaar komt FromSoftware dit jaar met de nieuwste game uit de Armored Core franchise. Meer dan tien jaar na de release van Armored Core V staat aan het einde van de zomervakantie Armored Core VI Fires of Rubicon op de planning. Wordt de game een even groot succes als pakweg Dark Souls? Of richt de game zich vooral op een specifiek publiek? De toekomst zal het uitwijzen.

Starfield (06/09/2023 voor Xbox Series X|S en pc)

Starfield is ongetwijfeld de grootste en belangrijkste game voor Microsoft van de afgelopen jaren. In 2022 kreeg Xbox heel wat kritiek te verduren over de magere releases. Ook dit jaar begon zwak met de tegenvallende launch van Redfall. Starfield kan zich geen enkele misstap veroorloven. De Starfield Direct van vorige maand leek alvast veelbelovend en alle ingrediënten lijken aanwezig te zijn om een absolute topgame te worden. Kandidaat voor Game of the Year?

The Crew Motorfest (14/09/2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Ook aan fans van race games wordt dit najaar gedacht. Wie minder houdt van een superrealistische ervaring, zal met The Crew Motrofest zeker aan zijn of haar trekken komen. The Crew Motorfest brengt je naar een nieuwe open wereld geïnspireerd op het Hawaïaanse eiland O-ahu. De game borduurt voort op het erfgoed van de franchise om zo te komen tot de beste open wereld rij-ervaring vol actie.

Mortal Kombat 1 (19/09/2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch en pc)

Geen Mortal Kombat 12, wel Mortal Kombat 1. De ontwikkelaar gaf hierbij de uitleg dat er een nieuwe cyclus is aangebroken binnen het universum van Mortal Kombat. Wees gerust, legendarische vechters zoals Raiden, Sub-Zero, Scorpion en Johnny Cage zijn nog steeds van de partij. De trailer en eerste gameplay beelden toonden ons wat de franchise zo iconisch heeft gemaakt. Bereid jullie voor op heel wat bloed, X-rays en fatalities.

Lies of P (19/09/2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

In september van vorig jaar kregen we Steelrising, een Soulslike-game dat zich afspeelde in een alternatief Parijs tijdens de Franse Revolutie. Dit jaar krijgen we Lies of P, een Soulslike-game dat een alternatieve versie van het verhaal van Pinocchio vertelt. De game staat op tal van verlanglijstjes sinds zijn aankondiging wegens de vergelijkingen met Bloodborne. Of de game even succesvol zal worden valt nog af te wachten natuurlijk.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty (26/09/2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Na een moeizame launch draait Cyberpunk 2077 vandaag geweldig goed op elk platform. Grafisch is het één van de meest indrukwekkende games van het moment en de open wereld van Night City is de leukste die ik al bezocht. Eind september kunnen we een nieuw district genaamd Dogtown bezoeken in de eerste en meteen ook laatste verhaalsuitbreiding van de game. Niet getreurd, ontwikkelaar CD PROJEKT RED liet weten dat een sequel van Cyberpunk 2077 op de planning staat.

Forza Motorsport (10/10/2023 voor Xbox Series X|S en pc)

Liefhebbers van de betere race games kunnen zich in oktober in de handen wrijven. Forza Motorsport ziet er grafisch zo goed uit dat je nauwelijks nog een verschil ziet met de realiteit. Ontwikkelaar Turn 10 Studios stak enorm veel liefde in deze game en aan elk minuscuul detail werd gedacht. Het spreekt voor zich dat de game vanaf launch beschikbaar is via Game Pass.

Assassin’s Creed Mirage (12/10/2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

De wens van vele fans om terug te keren naar de roots van de franchise wordt met Assassin’s Creed Mirage ingevuld. Van de gigantische open wereld van Noorwegen en Engeland in Assassin’s Creed Valhalla keren we met Assassin’s Creed Mirage een aantal jaren terug in de tijd en gaan we naar Bagdad, waar de map een stuk kleiner zal zijn. De focus ligt voornamelijk op stealth en parkour zoals in de eerste Assassin’s Creed games. De hoofdrol is weggelegd voor Basim, die ook een belangrijke rol vervulde in Valhalla.

Lords of the Fallen (13/10/2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Lords of the Fallen is voor fans van soulslike-games een niet te missen titel dit najaar. Het betreft een reboot van het Lords of the Fallen dat in 2014 verscheen. De gebeurtenissen spelen zich duizend jaar na de originele game af in een spelwereld die vijf keer zo groot is. De game wordt dit keer ontwikkeld door HEXWORKS. Uitgever van dienst is CI Games, dat ook het origineel uitgaf. Lords of the Fallen draait op de Unreal Engine 5 en de eerste gameplay beelden zien er alvast fenomenaal uit. Wordt dit de verrassing van het najaar?

Alan Wake II (17/10/2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

De game waar ikzelf het meeste naar uitkijk dit najaar is ongetwijfeld Alan Wake II. De eerste game verscheen in 2010 en behoort tot de dag van vandaag nog steeds tot één van de beste singleplayer ervaringen die ik al meemaakte. Alan Wake II laat ons spelen met twee hoofdpersonages in twee werelden. Enerzijds hebben we natuurlijk Alan Wake die nog steeds gevangen zit in The Dark Place en anderzijds maken we kennis met Saga Anderson, een FBI-agente die op onderzoek gaat in het gekende Cauldron Lake. Spanning verzekerd!  

Marvel’s Spider-Man 2 (20/10/2023 voor PlayStation 5)

Net zoals vorig jaar wacht Sony ook in 2023 tot het najaar om haar beste troef te spelen. Marvel’s Spider-Man 2 zal ongetwijfeld één van de vijf genomineerden worden voor Game of the Year tijdens de Game Awards in december. Aan de map van New York worden extra speelbare districten toegevoegd voor nog meer uren spelplezier. Wissel af tussen Peter Parker en Miles Morales en neem het op tegen iconische schurken zoals Venom en Kraven the Hunter.

Alone in the Dark  (25/10/2023 voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Ook de iconische Alone in the Dark franchise krijgt dit jaar een reboot. Eind oktober serveert ontwikkelaar Pieces Interactive ons een heruitvoering van de survival horror klassieker. De game speelt zich af in het gotische zuiden van Amerika. Als speler kan je kiezen uit de twee protagonisten Emily (gespeeld door Jodie Comer) en Edward (gespeeld door niemand minder dan David Harbour die we kennen uit Stranger Things) en ga je op zoek naar het ware geheim van Derceto Manor.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

%d bloggers liken dit: