fbpx

Hardcore Realms met permadeath komen naar World of Warcraft Classic

World of Warcraft Classic Hardcore Realms

Geen zorgen. Permadeath komt nog niet meteen naar World of Warcraft Classic, maar wordt vanaf 29 juni getest op de Public Test Realm of PTR.

Maar het is wél cool dat Blizzard een nieuwe, uitdagende manier om Azeroth te doorkruisen gaat toevoegen. De toevoeging van deze Hardcore Realms staat in de planning voor later dit jaar, maar in tussentijd kunnen we vanaf 29 juni wel al aan de slag kop de Public Test Realm.

Maar wat houdt deze Hardcore Realm eigenlijk allemaal in? We vatten het graag even samen in dit handige overzicht:

 • Dood is permanent
  • Spelers krijgen één kans om zo hoog mogelijk te levelen en deel te nemen aan gevaarlijkere activiteiten, zoals de Molten Core raid.
  • Degenen die sterven zullen niet kunnen terugkeren naar hun lichaam, maar kunnen een geest worden – in deze vorm kunnen ze hun resterende zaken in het rijk afsluiten, zoals guild masters die het guild leiderschap overdragen aan een andere speler.
    
 • Mak’gora en andere PVP-veranderingen
  • Battlegrounds worden niet ingeschakeld op Hardcore Realms. 
  • Degenen die hun krachten echt willen meten met anderen kunnen een duel-to-the-death modus starten door /makgora te typen. Dit vraagt de ontvangende speler om het duel met hoge inzet te erkennen en te accepteren.
  • Een nieuwe aura geeft visueel aan hoeveel duels een speler heeft voltooid en overleefd. 
    
 • Garanties en klasseveranderingen
  • Tijdens de PTR test het team nieuwe beveiligingen om de gevolgen van ongecontroleerde omstandigheden, zoals het verbreken van de verbinding met de flightmaster, tot een minimum te beperken. 
  • Class abilities en spells zullen worden aangepast om resurrectie te voorkomen (zowel persoonlijke resurrectie als resurrectie die gebruikt kan worden op andere spelers), evenals quests die PVP flagging en sterven vereisen om verder te komen in de questline.
  • Vijanden zullen worden gebonden aan hun respectievelijke spawn- en pathinglocaties om te voorkomen dat spelers ze naar andere questgebieden van een lager niveau sturen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: