fbpx

Nintendo sluit dan toch digitale eShop in Rusland

Nintendo eShop

Een jaar na de inval van Rusland in Oekraïne blijven grote multinationals hun activiteiten in Rusland terugschroeven.

In maart van dit jaar stopte Nintendo al met de leveringen van fysieke producten in Rusland, maar nu gaat het nog een stap verder. Het staakt de verkopen van digitale games en DLC via de online eShop.

Het is verder ook onmogelijk om een nieuw Nintendo-account aan te maken met Rusland als thuisland. Ook het inwisselen van digitale codes is onmogelijk.

Op dit moment kunnen Russische Nintendo-gamers nog wel hun eerder aangekochte games en extra content opnieuw downloaden. Of dit in de toekomst nog mogelijk gaat zijn, laat Nintendo op dit moment in het midden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: