fbpx

“Farming Simulator 23 voelt niet aan als een upgrade en dat is spijtig”

Met de West-Vlamingen wordt nogal vaak eens gelachen dat het echte boeren zijn, maar dankzij de ontwikkelaars achter de populaire Farming Simulator-franchise kan iedereen al even meegenieten van al dat gecultiveerde lekkers! Houdt de franchise na al die jaren nog stand? Wij namen de riek (of eerder Nintendo Switch) in de hand en zochten het uit.

Waarom Wel?

Boerenstiel

De boerenstiel is niet eenvoudig onder de knie te krijgen, lastiger zelfs dan het vinden van een lief voor de charmante deelnemers aan Boer zkt. Vrouw. Gelukkig biedt de nieuwste Farming Simulator 23, die eerst op Nintendo Switch en mobiele apparaten verschijnt, handige info bij het begin van je carrière.

Via pop-ups (in het Nederlands!) leren we enkele kneepjes van het vak en weten we al snel hoe we onder andere een pikdorser moeten besturen, oogsten én verkopen. Het inschakelen van werkvolk maakt het leven zelfs nog gemakkelijker, waardoor je in de twee te verkennen gebieden al snel een waar imperium kan uitbouwen.

Chicken Run

Nieuw zijn niet alleen een handvol extra voertuigen (130+ in totaal) en opties om je oogst aan concurrende prijzen van de hand te doen, maar ook kippen zijn van de partij! Het kakelen in de ochtend zal je verblijden van zodra je eieren aan de man kan brengen en je de winstmarge dag na dag ziet groeien. Naast nieuwe gewassen, zoals olijfbomen en druivelaars, groeit Farming Simulator 23 opnieuw een beetje meer uit, wat we alleen maar kunnen toejuichen.

Waarom Niet?

Het mocht ietsje meer

Naast koeien en schapen is het haast niet te begrijpen dat we nu pas kippen op onze Switch te zien krijgen, al is dat niet de grootste stoorzender. Het mocht namelijk allemaal ietsje meer zijn. Op grafisch gebied hadden we geen hoge verwachtingen (en maar best ook), maar een meer uitgebreide tutorial was zeker van pas gekomen. Een vijftal minuten uitleg, meer krijg je niet, waarna je vaak de slecht vormgegeven menu’s zal mogen doorploegen, op zoek naar hoe iets nu in elkaar zit. Niet meteen gebruiksvriendelijk voor een game op Switch, al eindigt het daar niet. De physics kennen frequent mankementjes, waardoor het tergend trage rijden achter een nieuwe machine soms wordt verstoord door het decor en er geen resetoptie is waarna je gewoon een nieuwe machine mag kopen.

VERDICT

6

Farming Simulator 23 voelt, los van enkele kleine extra’s, niet meteen aan als een upgrade en dat is best wel spijtig. Een titel die het op Nintendo Switch anders en beter kon aangepakt hebben krijgen we helaas niet te spelen. Enkel weggelegd dus voor wie de vorige wist te smaken en extra gewassen of kippen voldoende bonus vindt.

Pluspunten
+ Tutorial legt alles mooi uit
+ Extra gewassen en machines
+ Kippen!

Minpunten
– Tutorial te kort
– Physics gooien soms roet in het eten
– Te weinig verschil met vorige game

Farming Simulator 23
Beschikbaar vanaf 23/05/2023
Beschikbaar op Switch
Gespeeld op Switch
Website: Officiële website


Legenda bij onze reviewscores

Bij Pragalicious kiezen we ervoor om met afgeronde reviewscores te werken. Zo hebben we een mooie afgelijnde quoteringsschaal en dat maakt het voor jullie een pak overzichtelijker en duidelijker. Het daagt ons dan uit om goed na te denken welk cijfer we een game, film of serie geven.

Weet echter dat een cijfer niet alles zegt en dat we dit altijd motiveren aan de hand van de conclusie die we schrijven.

10 – Meesterwerk
9
– Fantastisch
8
– Uitstekend
7
– Goed
6
– OK

5 – Middelmatig
4 – Ondermaats
3 – Slecht
2 – Pijnlijk slecht
1 – Dramatisch slecht

Gepubliceerd door Johan

Johan startte al relatief snel met gamen op zijn geliefde Videopac G7000 en knokte zich het liefst een weg doorheen zijn eeuwigdurende jeugd met Tekken 3. Na een heuse carrière in de gaming bizz op vervroegd pensioen als bijklusser voor Pragalicious.

%d bloggers liken dit: