fbpx

De gamereleases van april (Dead Island 2, Star Wars Jedi: Survivor, Minecraft Legends,…)

Los Angeles is een populaire virtuele bestemming deze maand. De nieuwe avonturen in Horizon en Dead Island brengen ons naar de City Of Angels. Wie liefst de planeet verlaat kan terecht bij een prachtig nieuw Star Wars-epos, kan opnieuw de Monster Hunter uithangen of de vreemde wereld van Minecraft redden. Er is ook een acute nood aan detectives in gruwelijke toekomsten.

4 april

Meet Your Maker (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Deze post-apocalyptische FPS mixt een gezonde dosis Cyberpunk met een lading Mad Max. Je bouwt jouw eigen stronghold om jouw resources te verdedigen van andere raiders. Denk goed na over jouw fort, want de vijand zál binnenstormen. De game focust zich op de creaties van échte spelers. Je zal dus jouw eigen fort maken en beschermen, en dat van anderen aanvallen. Met vurige valstrikken, dodelijke valkuilen, vreemde doolhoven en knallende geweren is er uitdaging genoeg. Voor elke raider die sterft in jouw fort val jij in de prijzen. Maar blijf je zelf lang genoeg leven om die in ontvangst te nemen?

Creed: Rise To Glory (PSVR2)

Meppen in VR, dat is lekker fel doen zonder risico om écht lijflijke schade op te lopen. Zolang er niemand doorheen de kamer loopt tijdens jouw bokswedstrijd, weliswaar. In deze film-to-game adaptatie doe je de bokshandschoenen van Adonis Creed aan en zal je trainen, vechten én winnen zoals de filmheld. Met de nieuwe Phantom Melee Technology moet VR-boksen nu echt een nieuw tijdperk binnentreden. Naast de storymode kan je ook online PvP aan de slag. Zorg dus dat je cola écht ver genoeg buiten je mepafstand staat.

11 april

Tron: Identity (PC, Switch)

Deze nieuwe toevoeging aan het Tron-universum zorgt voor een opmerkelijke game. In visual novel-stijl ga jij als detective-programma aan de slag om een crimineel feit op te lossen dat voor het eerst ooit is voorgevallen in een computerwereld. Er staan heel wat intelligente puzzels tussen jou en de waarheid. De beslissingen die jij neemt hebben een constante invloed op het verdere verloop van de verhaallijn. In deze complexe wereld zijn er heel veel verwrongen waarheden en goedbedoelde leugens. Kan jij het échte pad richting de ultieme oplossing onthullen?

18 april

God Of Rock (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De God Of Rock heeft dringend nood aan een portie vermaak en blijkbaar niet genoeg geld om een combiticket voor Graspop te kopen. Nee, hij heeft de gekste muzikanten van de planeet opgeroepen om tegen elkaar te strijden voor zijn plezier. In deze ritmische fighter neem je het 1v1 tegen elkaar op en deel je muzikale safletten uit op de beat. Met meer dan 40 unieke nummers is timing alles in deze dansbare vechtgame. Met 12 vechtersbazen en 8 dynamische levels is er heel wat headbang-materiaal. Blijf jij als laatste over? Word jij wie weet wel zélf een rockende god?

Minecraft Legends (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De wereld van Minecraft wordt weer een pak groter met Legends. De destructieve piglins hebben het gemunt op de Overworld. In deze action-strategy titel moet jij het defensief staande houden tegen alle vijanden. Je zal onverwachte allianties smeden en nieuwe vrienden ontmoeten op het strijdveld. De devs beloven een vertrouwde wereld die vol nieuwe mysteries zit. Er zijn heel wat verschillende delen en stijlen zodat het nooit saai wordt. Grafisch zou de game nu ook minstens even straf zijn als The Last Of Us. Juist ja, dat laatste is een grapje.

Horizon Forbidden West: Burning Shores (PS5)

Al wie Forbidden West eerder al gespeeld heeft weet dat ook de tweede Horizon-titel een absoluut meesterwerkje is. De prachtige open wereld, meeslepende story en zalig gevarieerde gameplay hielden menig gamer tientallen uren zoet. Burning Shores is de verderzetting van Aloy’s verhaal en is enkel speelbaar als je Forbidden West hebt uitgespeeld. Aloy trekt naar de ruïnes van Los Angeles en zal het in een nieuwe open world tegen nieuwe vijanden opnemen. Een zoveelste duister gevaar bedreigt het voortbestaan van de mensheid. Aan duistere gevaren is in de toekomst duidelijk géén tekort.

21 april

Dead Island 2 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Dit is géén test, het staat effectief te gebeuren! Na ongeveer een miljoen delays (grof geschat) krijgen we éindelijk de release van Dead Island 2. De zombie-FPS wil verder borduren op het succes van z’n origineel met gore combat in een zonnige, exotische omgeving. Deze brutale melee-sandbox neemt je mee doorheen Hell-A, een hels herschapen versie van L.A.. Dat deze FPS niet meer zo origineel overkomt als zovele jaren geleden, hebben we te danken aan onder andere de Dying Light-reeks. Het is uitkijken naar hoe deze titel zich dan toch weet te onderscheiden van de rest. Staat er een vervaldatum op het heerlijk slachten van de breindoden?

27 april

The Last Case Of Benedict Fox (Xone, XsX, PC)

Nog één keer, denkt onze zelfbenoemde detective Benedict. Nog één laatste zaak. Nog één keer afdalen in de verknipte, ontbindende herinneringen van gestorven mensen. Nog één keer met de lugubere geesten communiceren. Nog een laatste maal met een demonische entiteit praten om de waarheid te ontrafelen. In deze donkere metroidvania neem je het op tegen Lovecraftiaanse wezens en probeer je een duister mysterie in het licht te brengen. Wordt het de zaak te veel voor onze Benedict, of kan hij met een gerust hart richting z’n pensioen beginnen denken?

28 april

Monster Hunter Rise: Sunbreak (PS4, PS5, Xone, XsX)

Alle Monster Hunters mogen weer verzamelen want er zijn weer wat beesten te slachten! Het loslopend wild kan nu eenmaal nooit definitief gestopt worden. In een volledig nieuwe spelwereld neem je het op tegen de gevreesde Three Lords. Deze monsters zijn nog net een tikkeltje angstaanjagender dan je gewoon bent. De devs spreken zelf over een “gigantische uitbreiding” die niet enkel nieuwe werelden, nieuwe én oude monsters terugbrengt maar ook de gameplay drastisch verbetert. Het zou een totaalpakket moeten zijn dat álles beter maakt. Zélfs het monstervlees op de barbecue achteraf.

Star Wars Jedi: Survivor (PS5, XsX, PC)

Het is soms moeilijk overleven in a galaxy far, far away. Onze Cal Kestis kan erover meespreken. Na de meedogenloze avonturen van Fallen Order is onze duidelijk ruigere en wat verwilderde protagonist toe aan een nieuw avontuur. Vijf jaar zijn gepasseerd sinds Fallen Order. In deze roguelike RPG zal je nieuwe vaardigheden leren en opnieuw levensgevaarlijke vijanden bevechten. Er zijn nieuwe planeten en biomen vol ontdekkingen terwijl de Dark Times steeds dichterbij komen. De overlevingstocht van Cal is nog lang niet ten einde. Nog even en ze noemen hem “de Bear Grylls van de Jedi.”

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: