fbpx

De gamereleases van maart (WWE 2K23, Resident Evil 4 Remake, Wo Long,…)

Maart is een maand om te meppen. Op gigantische spierbundels, op kleine witte balletjes, op magische monsters en op een geslaagde visvangst. Maart is ook een maand om foto’s te trekken. Van groteske geesten maar ook van heerlijke salto’s op tweewielers. Maart is ook een maand van 90’s filmsterren in volle actie op het gametoneel. Naast dit alles vieren we de glorieuze terugkeer van Resident Evil 4. Maart lijkt gewoon een topmaand te worden!

3 maart

Wo Long: Fallen Dynasty (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Het team achter de reeksen Nioh en Ninja Gaiden amuseert zich duidelijk met Japanse & Chinese vechtstijlen en fantasiewerelden. Wo Long is het volgende epos dat ons enorm uitdagende combat belooft in een grote action RPG wereld. De drie koninkrijken worden aangevallen door soldaten én demonen. Om de dynastie te redden zal je dus niet weten waar eerst te moeten meppen. Met heel wat verschillende vechtstijlen is gelukkig geen enkele slag dezelfde. Voeg een goede scheut magie toe aan het geheel en dit belooft een meeslepend verhaal te worden. Je begint als een onbekende soldaat maar zult uitgroeien tot een legende!

9 maart

Fatal Frame: Mask Of The Lunar Eclipse (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

De naam Fatal Frame wordt vaak in één adem genoemd met “cultreeks”. De unieke horrorreeks heeft een trouwe fanbase die met de glimlach z’n pamper aandoet. Die fanbase mag zich amuseren met deze remaster van het 15-jaar oude vierde deel van de reeks. Een groep tieners keert terug naar het eiland waar ze zoveel jaren eerder spoorloos verdwenen en zich hier later niks van herinnerden. Het klinkt voor mij niet als een ideaal plan, wél als een ideale horrorgame. Haal de Camera Obscura dus maar terug boven voor de mooiste vakantieprentjes te maken. Je zal vaak genoeg gephotobombed worden, met de nodige gillen als gevolg.

Monster Energy Supercross 6 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Aah, Monster Energy. Hun invloed op menig gamer om die urenlange late sessies te trotseren mag niet onderschat worden. Hun invloed op het motorcross-genre misschien ondertussen ook al niet meer. We zitten al aan de zesde editie van deze Supercross die opnieuw de authentieke sfeer van waaghalzerij wil overbrengen. De meest uitdagende tracks in een professionele bad-ass sfeer liggen klaar om elke modderstrook vettiger te maken. De gevulde arena’s moeten levendiger dan ooit klinken. Durf jij die zotte spin net voor de finish te doen? Winnen doe je nu eenmaal met flair. Het grote free-roam gebied Supercross Park is een nieuw walhalla voor elke waaghals.

16 maart

The Dark Pictures: Switchback VR (PSVR2)

De spirituele opvolger van Until Dawn: Rush Of Blood moet voor een lugubere achtbaanrit zorgen op de PSVR2. De formule blijft hetzelfde: je zit vast in een horror-karretje tijdens een gruwelijke rollercoaster ride en moet het opnemen tegen een legioen aan verschrikkingen. Je krijgt een soort van “best of” van het Dark Pictures-universum, met settings & monsters uit alle voorlopende games. Je mag dus opnieuw het spookschip Man Of Medan betreden en komt weder terecht in het angstaanjagende dorpje van Little Hope. De PSVR2 detecteert zelfs wanneer je knippert met je ogen. Een tip: niet te vaak doen. Wie weet wat is er veranderd als je ze weer open doet.

17 maart

Bayonetta Origins: Cereza And The Lost Demon (Switch)

Lang voor de verhalen van de eerdere games trok Cereza naar Avalon Forest, samen met haar eerste demon Cheshire. In dit betoverde bos wachten uitdagingen die Cereza zullen kneden tot hoe we ze later kennen. Bayonetta Origins neemt een zeer andere benadering dan de vorige titels en levert ons een kleurrijke cartoon-wereld vol actie en platforming. Er valt heel wat te ontdekken en het bos zit boordevol combat. Leren samenwerken met je demonen om de meest magische aanvallen te brengen is noodzakelijk om te overleven. Niet elke boom is even vriendelijk.

WWE 2K23 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De WWE-reeks heeft de laatste jaren heel wat pieken en dalen gekend. Het lijkt een jaarlijkse loterij te worden: gaan we dit jaar deftig kunnen worstelen en valse meppen uitdelen? Of gaan we plat van het lachen met een hilarisch onbedoeld glitch festijn? 2K23 belooft uiteraard het eerdere, met een game vol showmanship-gehalte en Hollywood-saus. MyGM, MyFACTION en SHOWCASE zijn allemaal terug, meer gelikt en vurig dan ooit. John Cena is nog steeds moeilijk zichtbaar en de rest van het roster bedruipt nog steeds elk scherm met een overdosis testosteron. Je mag zeggen dat het allemaal opgezet spel is maar dat betekent wel dat de waanzin gegarandeerd is!

24 maart

EA Sports PGA Tour (PS5, XsX, PC)

Wie liever op witte balletjes dan brede bullebakken mept kan aan de slag met PGA Tour. Een geslaagde golfgame heeft toch steeds een vreemd relaxerende gameplay-ervaring, niet? EA Sports belooft een enorm uitgebreid roster aan officiële wedstrijden en golf courses. Je carrière ligt in de palm van je hand. Dé focus ligt dit jaar op vernieuwende gameplay. EA noemt hun ShotLink mechanics zonder schroom “superieur”. Dat is serieuze alfa-praat. Blijkbaar is intimiderende trash talk ook binnen de golfwereld een ding.

Resident Evil 4 Remake (PS4, PS5, XsX, PC)

Eerder dit jaar Dead Space, nu Resident Evil 4. 2023 is het jaar waarin 2 van de meest iconische survival horror games ooit een dikke laag nieuwe verf krijgen. Én veel meer dan dat, want ook deze Resi krijgt een volwaardige remake-behandeling. Als de kwaliteit van de vorige twee remakes de standaard is, belooft dit opnieuw een waanzinnige upgrade te worden die ook zeer vers aanvoelt. De sfeer is duidelijk donkerder en grimmiger. Leon Kennedy mag opnieuw naar een obscuur stukje Spanje om de dochter van de president te redden. De lokale bevolking heeft het meer voor parasieten dan voor Amerikanen helaas. Ik kijk zo uit naar deze titel dat ik Chainsaw Man eerst een knuffel ga geven vooraleer ik z’n kop er af knal. Zou ik de knuffel terugkrijgen?

28 maart

Crime Boss: Rockay City (PS5, XsX, PC)

Crime Boss verscheen enkele maanden tot ieders verbazing plots op het toneel. Een trailer vol actiehelden zoals Michael Madsen, Chuck Norris en Danny Glover trok ieder z’n aandacht. Ook Kim Basinger en Michael Rooker zijn van de partij. Deze co-op FPS belooft een intense shooter-ervaring overgoten in een jaren ’90-saus. Er zijn ook wel twijfels, aangezien de eerste gameplay haaks stond qua kwaliteit op eerdere trailers en cutscenes. Ging al het geld naar de acteurs? Gelukkig doet ook Danny Trejo mee, waardoor deze game automatisch minstens een 9 scoort. Trejo is god, ik duld geen andere meningen.

29 maart

Dredge (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Dredge is een vissersgame zoals er maar weinige vissersgames zijn! Al zijn er standaard wel al niet zo heel veel vissersgames, toegegeven. In Dredge verken je een donker en duister gebied, op zoek naar de beste vangst. Die breng je tot bij de sinister uitziende bevolking, die blijkbaar meer weet dan goed voor hen is. Er liggen duistere geheimen verborgen binnen deze archipel. Er zijn zaken die nu eenmaal beter niét opgevist worden. Maar ja, je weet nooit echt wat er tussen je visvangst zal zitten.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.