fbpx

Elden Ring bereikt kaap van 20 miljoen verkochte exemplaren

Elden Ring

De tijd dat Soulslike games niet meer populair zijn, is voorbij. Dat bewijzen de knappe cijfers die FromSoftware kan voorleggen met Elden Ring.

De Japanse ontwikkelaar heeft immers laten weten dat Elden Ring inmiddels meer dan 20 miljoen keer verkocht is. Elden Ring verscheen bijna dag op dag één jaar geleden op 25 februari 2022. De game kwam uit op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc en is tot op de dag van vandaag nog steeds razend populair.

Als we het aantal verkochte exemplaren van Elden Ring gaan vergelijken met de overige games van FromSoftware, zien we dat Elden Ring met grote voorsprong de meest populaire game is. Voor heel wat mensen was Elden Ring hun eerste ervaring met een game van FromSoftware.

In mei 2020 liet de ontwikkelaar weten dat de hele Dark Souls serie (Dark Souls I, Dark Souls II en Dark Souls III) inmiddels 27 miljoen keer verkocht was. Bloodborne is ongeveer 2 miljoen keer verkocht en Sekiro: Shadows Die Twice is ongeveer 5 miljoen keer verkocht. Demon’s Souls (de originele) werd iets meer dan 1 miljoen keer verkocht.

FromSoftware verkocht dus ongeveer 55 miljoen exemplaren van games binnen het Soulslike-genre. Elden Ring is verantwoordelijk voor meer dan een derde hiervan. Wetende dat de game nog maar één jaar oud is, is dit een hele straffe prestatie.

FromSoftware heeft de focus de laatste tien jaar alleen maar op Soulslike games gelegd. Hiervoor was de ontwikkelaar vooral bekend van de Armored Core games. Tijdens The Game Awards in december 2022 werd de nieuwste game uit deze serie voorgesteld namelijk Armored Core VI Fires of Rubicon. Deze game verschijnt ergens in 2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc en zal na het succes van Elden Ring ongetwijfeld ook heel wat aandacht naar zich gaan toe trekken.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.