fbpx

Hogwarts Legacy is populairder dan Elden Ring bij launch

Hogwarts Legacy Key Art

Toen Elden Ring vorig jaar verscheen schoot de game als een komeet de hoogte in. Er klonken niets anders dan superlatieven en de verkoopcijfers waren fenomenaal. Maar blijkbaar werkt de magie van Hogwarts Legacy nog beter.

Ook Hogwarts Legacy was een schot in de roos, én meteen ook de bestverkopende en populairste Harry Potter game ooit. Uit cijfers blijkt nu dat de game het nog beter doet dan Elden Ring bij launch. Daarbovenop is de game nu meteen de topfavoriet om game of the year te worden in 2023.

Gamesindustry.biz meldt dat GfK-gegevens voor de verkoop van fysieke spellen in het Verenigd Koninkrijk laten zien dat de verkoop van Hogwarts Legacy in de eerste week 80% hoger is dan die van Elden Ring. Het is ook de grootste lancering van een Harry Potter-spel in de geschiedenis, met een verkoop die de vorige recordhouder – Harry Potter and the Philosopher’s Stone uit 2001 – met maar liefst 64% overtreft.

De Europese digitale verkoop van Hogwarts Legacy ligt ook 56% voor op die van Elden Ring rond deze tijd vorig jaar, waardoor Hogwarts Legacy de meest succesvolle niet-Call of Duty of FIFA-game is sinds Red Dead Redemption 2.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)