fbpx

Belgiës grootste Aziatische popcultuurfestival is terug

Op 3, 4 en 5 maart strijkt Made In Asia voor de 15e keer neer in de hallen van Brussels Expo. Het festival gewijd aan de viering van Japan, manga, anime, cosplay en YouTubers belooft liefhebbers van Azië mee te nemen over de grenzen heen.

Wie een boontje heeft voor Azië kan maar beter het eerste weekend van maart vrijhouden voor Made in Asia. Met tientallen gethematiseerde activiteiten rond Pokémon, Dragon Ball, Squid Game en consorten, zo’n 270 verkopers van gespecialiseerde producten op een enorme ‘Geek-markt’, boeiende bands en bekende namen uit de YouTube- en K-Pop-werelden en een breed aanbod van Aziatische delicatessen, biedt het evenement in Brussels Expo immers een ware rondreis door Azië zonder de hallen van Brussels Expo te verlaten. 

Little Asia

Naast de vele gaming- en anime-activiteiten, gekostumeerde bezoekers en unieke concerten, zijn de blikvangers ongetwijfeld de zones Little Asia en de Korean Alley. Dat eerste is een Aziatische culturele ruimte waar je onder meer Chinese bordspellen als Go of Mahjong kunt uitproberen, workshops Japanse kalligrafie en manga-tekenen kunt volgen en zelfs traditionele theeceremonies kunt bijwonen.

In de Korean Alley kom je dan weer swingen op populaire Koreaanse K-Pop-songs in grote concerten en dance battles.

Mix dat geheel met shows gewijd aan hypnose en cosplay (costume play; red.), met bekende YouTube-gasten en wereldkampioenen cosplay, en je krijgt een vrij uniek scala aan activiteiten op 3, 4 en 5 maart in Brussels Expo. 

In de praktijk :
Vrijdag 3 maart 2023: van 12u tot 20u
Zaterdag 4 maart 2023: van 10u tot 19u
Zondag 5 maart 2023: van 10u tot 18u

Brussels Expo, Belgiëplein 1, 1020 Brussel

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: