fbpx

Old School RuneScape krijgt voor de allereerste keer een nieuwe skill

Old School RuneScape NEX

Jagex zijn voor het eerst in vijftien jaar begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe skill voor hun MMORPG Old School RuneScape. De community bevestigde de toevoeging van de nieuwe skill, nadat het bij een poll onder spelers het stemrecord wist te verbreken.

Alle nieuwe content die aan Old School RuneScape wordt toegevoegd moet door een meerderheid van de spelers worden goedgekeurd. Pas hierna gaat de content in ontwikkeling. Meer dan 190.000 spelers hebben sinds de start van de poll in december 2022 gestemd over de toekomst van de fantasy MMO’s skill base. Dit is een recordopkomst van kiezers. Omdat meer dan 80% van de kiezers vóór het toevoegen van de skill is, gaat deze een traject in waarbij spelers bepalen welk type skill het wordt. Dit proces heet Community Consultation. Het Old School RuneScape-team legt hier uit hoe het Community Consultation-proces precies werkt.

Tijdens de Community Consultation-periode wordt er een diepgaande enquête verstuurd om gegevens te verzamelen over de meest gewenste skill. Deze enquête sluit op 31 januari. Daarna gaat de Consultation de pitching-fase in. In deze fase woont een Community-panel van 100 spelers een focusgroepsessie bij via Discord. Hier kan de community feedback geven op de voorgestelde skills die uit de enquête naar voren zijn gekomen.

De resultaten van deze discussie worden na afloop gedeeld om zo transparant mogelijk te blijven. Daarna worden de pitches beoordeeld. De skill met de meeste steun van de community gaat de ontwikkelingsfase in. 

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)