Stem Kevin de Bruyne en Thibaut Courtois in FIFA 23 Team of the Year

Het nieuwe jaar is alweer een weekje oud, dus kijken heel wat bedrijven met plezier terug naar vorig jaar. Zo ook EA Sports dat de lijst met kandidaten heeft bekend gemaakt voor het FIFA 23 Team of the Year (TOTY).

Ik voorspel alvast keuzestress, want in de officiële lijst vinden we meer dan 100 verschillende voetballers terug. Inclusief bekende namen zoals Ballon D’or-winnaars Luka Modrić, Karim Benzema en Lionel Messi, maar ook jonge sterren zoals Jude Bellingham, Bukayo Saka en Aurélien Tchouaméni.

Ook voetballers die zich tijdens de 2022 World Cup ontpopten tot sterren voor hun land zijn in de lijst te vinden. Denk aan de uitstekende Marokkaanse keeper Yassine Bounou en verdediger Sofyan Amrabat. En natuurlijk mogen we Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois niet vergeten!

Het stemmen kan vanaf nu tot en met dinsdag 17 januari om 8:59 uur via de website van FIFA 23.

Als je jezelf even wil verdiepen in de capaciteiten en statistieken van al deze spelers, vind je hieronder ook een prachtig datasheet dat in samenwerking met Stats Perform werd opgesteld.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.