“Nintendo was een controller aan het bouwen die op alle platformen zou werken”

Nintendo Switch OLED

Voormalige Nintendo of America-baas Reggie Fils-Aimé beweert dat de videogamegigant vlak voor zijn vertrek aan een universele controller aan het werken was.

Dat vertelt hij in een interview met Inverse. Nintendo zou hiervoor inspiratie halen uit de Xbox-controller. Die zou als het vertrekpunt hebben gediend om een platform-agnostische controller te bouwen die aanpasbaar is voor iedere speler.

Met deze controller wou Nintendo gaming ook voor spelers met een handicap toegankelijker maken. Een inspanning waar Microsoft de laatste jaren ook al heel wat stappen in gezet heeft.

Imagine an adaptive controller that you could play with your latest Xbox, PlayStation, or Nintendo platform. That’s what we were working on three years ago,” vertelt Fils-Aimé.

Of het toestel nog in ontwikkeling is, weet zelfs de Amerikaan niet. “My hope is that the effort has continued. I’m not sure if it has or has not. But also, my hope is that controller – and the ability for that controller to connect with all of the various systems – is launched and shared with consumers as quickly as possible. I do believe the best solution is an industry solution that can work for all of the dedicated gaming platforms and for PC, and can truly be tailored to the player depending on their physical capabilities and what they can do.

Zo een controller zou in ieder geval een opmerkelijke twist zijn in Nintendo’s aanpak. Niet alleen is het bedrijf historisch gezien niet zo begaan met andersvalide gamers, het neemt meestal ook een zeer beschermend en exclusief standpunt in wanneer het gaat over hardware en games.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.