Nintendo raadt aan om je Switch uit te laten als het warmer is dan 35 graden

Nintendo Switch OLED

De afgelopen dagen swingden de temperaturen vlotjes richting de 30°, maar als we Frank Deboosere mogen geloven doen we er dit weekend nog een schepje bovenop. Dinsdag stijgt het kwik volgens verwachting zelfs naar 37°!

Dit korte nieuwsbericht werd jullie gebracht in het kader van een Twitter-bericht dat Nintendo online gooide. Hierin geven ze aan dat het slimmer is om je Nintendo Switch aan de kant laten als de temperaturen waarin je speelt hoger zijn dan 35°, of kouder dan 5°.

In een vervolgtweet drukken ze de eigenaars van een Switch ook nog eens op het hart om de uitlaten van de console vrij te laten. Hierdoor wordt de warme lucht uit de console weggeblazen en blijft de koeling optimaal. Tot slot raadt het Japanse bedrijf aan om regelmatig te checken of er geen stof in de uitlaat zit en dit dan te verwijderen met een stofzuiger.

Er zit bovendien een beveiligingssysteem in de Nintendo Switch waarmee de console wordt uitgeschakeld wanneer het systeem vaststelt als de console te warm wordt. Dit is om verdere schade te voorkomen.

Spring volgende week dus vooral in een zwembad, bad of douche in plaats van op je Switch te tokkelen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.