Sony heeft al 13,4 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht

Binnen een kleine maand viert de PlayStation 5-console zijn eerste verjaardag. In dat eerste jaar zijn er 13,4 miljoen exemplaren verkocht. Dit zijn, ondanks de schaarste, straffe cijfers.

Sony maakte deze cijfers zelf bekend via een financieel rapport. In de periode juli-september 2021 werden er 3,3 miljoen PlayStation 5-consoles verkocht. Dit is een stijging met 1 miljoen stuks in vergelijking met het vorige kwartaal.

Deze verkopen hebben bijgedragen aan een totaal van 5,86 miljard dollar inkomsten voor Sony’s gaming department. Hiervan werd 0,751 miljard dollar als winst geboekt.

Verder meldt Sony dat er dit kwartaal 76,4 miljoen games zijn verkocht voor PlayStation 4 en PlayStation 5. God of War is met 19,5 miljoen exemplaren de best verkopende game. Marvel’s Spider-Man volgt met 13,2 miljoen verkochte exemplaren. Horizon Zero Dawn krijgt met 10 miljoen verkochte exemplaren de bronzen medaille. Voor Playstation 5 leveren Demon’s Souls en Ratched & Clank: Rift Apart Sony het meeste op met respectievelijk 1,4 miljoen en 1,2 miljoen verkochte exemplaren.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.