fbpx

De gamereleases van oktober (Far Cry 6, FIFA 22, Back 4 Blood, House of Ashes,…)

De tijd van de grote kanonnen. De wedstrijd voor onze gamer-harten en vooral onze portefeuilles barst deze maand helemaal los. Sportief gaan we voetballen, snowboarden en wingsuiten. Knallen doen we in de Tweede Wereldoorlog, op het exotische Yara en in zombie-infested Amerika. Het heelal opent zich met mythische oceaan-planeten, de dysfunctionele familie van Marvel en de terugkeer van een absolute klassieker. Wie nog adrenaline overheeft kan ook meer dan deftig griezelen. Of een lening aangaan. So many games.

1 oktober

FIFA 22 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De doelpuntenkermis kan weer beginnen. De transferperiode is afgelopen, de nieuwe truitjes zijn bedrukt en alle prijzen liggen weer voor het grijpen. FIFA 22 belooft zoals elk jaar het ultieme voetbalfeest, gaande van Career Mode tot online co-op en Ultimate Team. Dit jaar zal je jouw eigen club kunnen maken en deze naar de grootste glorie kunnen brengen in Create-A-Club. VOLTA krijgt een nieuwe lading content, net als het populaire Ultimate Team. De nieuwe Hypermotion-technologie moet de slimste spelers ooit op de mat brengen. Grafisch ligt de focus nu helemaal op next gen. Wie is er klaar voor de glinsterende zweetdruppels op de tronies van Erling Haaland en Romelu Lukaku?

5 oktober

Alan Wake Remastered (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Het is al meer dan een decennium geleden dat Alan Wake de zoektocht naar z’n vermiste vrouw begon. De meest behendige man met een zaklamp keert nu onder luid gejuich remastered terug. De story driven action-thriller vol combat, spanning en plottwists heeft een trouwe fanbasis die maar al te graag opnieuw in high def op zoek gaat naar Alice. Developer Remedy (ook gekend van het sterke Control) heeft alles visueel up-to-date gebracht en brengt ook beide DLC-pakketten in deze bundel. Remedy belooft dezelfde beklijvende ervaring, nu met de optie om tijdens het spelen ook audiocommentaar te beluisteren van de makers.

Hell Let Loose (PS5, XsX)

Kan Hell Let Loose de moordende concurrentie aangaan in het multiplayer FPS-genre? Ze doen althans een bombastische poging door 100-player online gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog te brengen. Infanterie, tanks en meer: de vergelijkingen met Battlefield 1 zullen nooit veraf zijn. De makers zelf omschrijven hun game als een hardcore simulatie mét RTS-elementen. Een potje hersenloos knallen lijkt er dus niet meteen in te zitten. 14 klassen, geen killcams en geen tutorials: deze oorlog is extra hard en realistisch. Wie durft dat open veld ginds over te steken? Er zullen wel geen landmijnen zijn zeker?

Jett: The Far Shore (PS4, PS5, PC)

Mei verkast naar een mythische oceaan-planeet, jammer genoeg niet enkel voor een relaxerend verlof. Als de mensheid aan de rand van uitsterven staat is het haar enige hoop. Deze story driven adventure game belooft een emotioneel verhaal van ontdekking en spijt. Rustgevende momenten van exploratie worden afgewisseld met plotse actiestukken en paniekmomenten. Jett belooft een rollercoaster-ervaring in de ruimte met moeilijke vraagstukken en filosofische story beats. Personages waarmee je meeleeft, een boeiend verhaal en een robuuste toekomst vol angstige ontdekkingen: deze kust is meer dan veraf.

7 oktober

Far Cry 6 (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Yara wordt de nieuwe krankzinnige speeltuin waarin we alles hilarisch hard gaan opblazen. Dit surrogaat-Cuba met een sterke jaren ’80-vibe kreunt onder het dictatoriale bewind van topacteur Giancarlo Esposito. El Presidente weet alleen nog niet dat z’n bewind niet is opgewassen tegen ons verzet. We brengen bazooka’s, krokodillen en Macarena-CD’s mee om de orde harder door elkaar te schudden dan de perfecte cocktail. Naast guerrilla-oorlog voeren gaan we ook jagen, cruisen, paardrijden en ongetwijfeld heftig trippen op vette beats. Qua sfeer, setting en sandbox belooft dit een toppertje te worden. Het is hoog tijd voor wat exotische knalpartijen!

8 oktober

Nintendo Switch OLED

De nieuwste versie van de Nintendo Switch is best populair te noemen online. De OLED brengt een groter scherm van 7 inch met levendige kleuren en een scherper contrast. De nieuwe verstelbare standaard zorgt ervoor dat je de “tafelstijl” optimaal kan benutten en elke gewenste hoek kan gebruiken en instellen. Ook is er een nieuwe houder en LAN-poort voor een strakke online connectie en verbeterde audio. Verdubbel daarbij nog eens het geheugen en de OLED-versie heeft best wat nieuws in huis. Of het financieel de moeite is om deze hype mee te volgen is de vraag. Of je er op launch één kan bemachtigen is een tweede goede vraag.

Metroid: Dread (Switch)

De klassieke Metroid-reeks is helemaal terug. Ik hoop dat bounty hunter Samus Aran fysiek wat getraind heeft op korte sprintjes en lange uithouding. Ze zal het kunnen gebruiken als ze wil ontsnappen van de vijandelijke alien planeet waarop ze vastzit. De lokale gruwels weten helaas goed genoeg hoe ze deuren moeten barricaderen en wegen moeten afsnijden. Zonder de nodige upgrades, power-ups en wapens zal je niet ver raken. Dit agressief doolhof belooft de grootse uitdaging te worden van Samus haar leven. Voor de beste 2D-actie met een armkanon moet je deze maand bij Dread zijn.

Tetris Effect: Connected (Switch)

De tijd dat Tetris gewoon een versie van Blokken was zonder gezaag van Ben Crabbé is al lang voorbij. Dat heeft Tetris Effect al bewezen. De verslavende, gevarieerde minigames houden je makkelijk tientallen uren bezig. Deze Connected-versie brengt nu een uitdagende multiplayer-ervaring bij de gekende game modes. De futuristische vibe van de meer dan 30 backdrops en 10 modes kan je nu op Swith beleven. De meest diepgaande en uitgebreide ervaring van Tetris is ook handheld. Vreemd genoeg is er geen collector’s edition met life-size Ben Crabbé-piñata.

12 oktober

Back 4 Blood (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De OG’s van moderne zombie shooters zijn helemaal terug. Meer dan een decennium na Left 4 Dead brengt ontwikkelaar Turtle Rock ons de spirituele opvolger Back 4 Blood. Er wachten ons opnieuw gigantische hordes rottend vlees in alle geuren en kleuren. Sprintende etters, kotsende goorzakken en gigantische boss fights: Back 4 Blood moet dé ultieme co-op zombie-FPS brengen. Samen met je crew probeer je een resem missies tot een goed einde te brengen in post-apocalyptisch Amerika. Geen enkel partijtje is hetzelfde dankzij het nieuwe cards-systeem. Zo heb je soms 10% meer sprintsnelheid maar evengoed 50% minder munitie, of een dikke mist waardoor je geen steek ziet. Zo’n zombiebeet is toch verdomd snel gebeurd.

15 oktober

Crysis Remastered Trilogy (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Crytek bracht een jaar geleden al de remaster van de originele Crysis uit. Nu komen ze met een hele bundel waarin de volledige trilogie zit. Delen twee en drie worden voor het eerst geremastered. De focus ligt op de single player campaigns. Wie opnieuw in de multiplayer hoopt te knallen komt dus bedrogen uit. Al kon de Crysis-remaster van vorig jaar niet meteen op de warmste reacties rekenen, de reeks blijft populair genoeg om deze bundel te verantwoorden. Naast het hele pakket aan ongeveer €50 zullen ook de aparte remasters beschikbaar zijn aan ongeveer €30 per stuk. “Can it run Crysis?” Wel, na al die jaren, waarschijnlijk vrij makkelijk.

Demon Slayer: The Hikonami Chronicles (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

De populaire manga-reeks Demon Slayer was al zo geliefd dat ze een volwaardige anime-serie kregen en ook films en games konden niet achterblijven. In The Hikonami Chronicles kruipen we in de huid van de held Tanjiro die de allerbeste Demon Slayer wil worden. Je zou voor minder, als quasi je hele familie uitgemoord is. Enkel z’n zus leeft nog maar is zélf een demon geworden. Al te drastisch élke demon verhakken gaan we dus niet doen, we gaan zusje lief proberen redden. Deze hack and slash action titel belooft pompende actie in de typerende Japanse over-the-top stijl. Het eerste seizoen van de populaire serie wordt opnieuw tot leven gebracht.

22 oktober

The Dark Pictures: House Of Ashes (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Oktober, dat betekent steevast met een pamper in de zetel filmisch griezelen. House Of Ashes is intussen al het derde deel in The Dark Pictures Anthology. Opnieuw wachter er hartverscheurende keuzes terwijl onze favoriete karakters radeloos proberen niet te sterven door onze foute beslissingen. De setting brengt ons ditmaal naar de oorlog in Irak in 2003. Vijf soldaten komen vast te zitten in een ondergrondse tempel en worden opgejaagd door gruwelijke monsters. Zat het grootste gevaar dan toch niet aan de oppervlakte? Deze bibberprent belooft ons weer op het puntje van onze stoel te houden terwijl The Curator ons een beetje helpt en een beetje uitlacht. I love him, die valse betweter. 

26 oktober

Marvel’s Guardians Of The Galaxy (PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Ze zijn misschien wel de meest dysfunctionele familie qua redders van de mensheid maar toch gaan de Guardians er een ferme lap op geven. Deze third-person adventure game zet ons in de jet boots van Star-Lord. Samen met Gamora, Groot, Rocket & Drax trekt hij er op uit om de chaos in het universum onder controle te houden. De combat is een mix van gunplay en beat ‘em up, met een goede guts tactiek wanneer je jouw hele team commandeert. De typische sfeer en muziek is ook in de game vertaald, samen met enkele beslissingen die jouw verhaallijn bepalen. Publisher Square Enix heeft de smaak qua Marvel-games goed te pakken. Hopelijk vliegt deze hoger dan Marvel’s Avengers.

28 oktober

Riders Republic (PS4, PS5, Xone, XsX, PC)

Calling all dare devils! Dé game voor waaghalzen deze maand is ongetwijfeld Riders Republic. We springen op onze mountainbike, doen onze jet pack aan en gaan lekker scheuren doorheen de sneeuw. Vergeet ook je wingsuit niet in te pakken vooraleer je vertrekt naar de ongerepte Amerikaanse natuur. Deze massive multiplayer sports game laat 50 spelers tegen elkaar racen. Ubisoft belooft een enorm sociale extreme sports-ervaring met een hippe stijl en coole look. Of we die coole look ook nog hebben nadat we een liter sneeuw en een muil vol modder hebben gehapt is een andere kwestie.

Age Of Empires 4 (PC)

Één van de meest aanbeden real-time strategy games aller tijden maakt eindelijk z’n glorieuze comeback. Zestien jaar na het derde hoofddeel laat Age Of Empires 4 ons opnieuw in de huid kruipen van de grootste leiders doorheen de geschiedenis. Je bouwt je eigen beschavingen specifieker dan ooit uit. Je kiest jouw oorlogen en wint jouw veldslagen. 35 missies boordevol historische legendes wachten op jou. Tal van innovatieve gameplay mechanics maken van AOE4 de meest complete ervaring ooit terwijl je Jeanne D’arc en Genghis Khan doorheen moeilijke tijden brengt. Online neem je het met jouw grootmacht tegen de hele wereld op.

29 oktober

Mario Party Superstars (Switch)

De echte supersterren van de Mario Party-reeks krijgen een flinke dosis knuffelliefde in deze Superstars. Vijf levels van de Nintendo 64-versie krijgen een remake en maar liefst 100 minigames van vorige edities worden toegevoegd. Onder andere “Peach’s Birthday Cake”, “Woody Woods” en “Space Land” zullen voor kleurrijke chaos zorgen. Birdo is voor het eerst sinds Mario Party 9 weer een speelbaar personage. De besturing is geoptimaliseerd voor de Switch waardoor je munten kan verzamelen alsof je leven er van af hangt en Bowser het leven zo zuur kan maken als soep van drie weken oud.

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.

%d bloggers liken dit: