Netflix wil net als Google en Amazon eigen videogames service

Google doet het reeds een poosje met Google Stadia, en ook bij Amazon hebben ze er kaas van gegeten, denk maar aan de MMO New World. En nu heeft ook Netflix de smaak te pakken.

Volgens een rapport van The Information zou Netflix plannen hebben om, net als Amazon en Google, een graantje te kunnen meepikken van de gamesindustrie.

Netflix is namelijk op zoek naar een “leidinggevende met ervaring in gaming” en dit om zijn aanbod verder uit te breiden met videogames.

In dat rapport lezen we ook dat Netflix reeds stappen heeft gezet en ervaren veteranen uit de gamesindustrie heeft benaderd met aanbiedingen om bij het bedrijf te komen werken.

Netflix heeft al wel wat ervaring met videogames, en dan in het bijzonder reeksen. Denk zeker aan de animatiereeks rond Castlevania en The Witcher. Daarnaast is er nog het razend populaire Stranger Things waar ook reeds games van werden gemaakt.

The Information meldde dat Netflix een “bundel” van games overweegt die beschikbaar is via een abonnement, zoals Apple Arcade; de Apple-bundel lanceerde in 2019 met een aantal exclusieve (en getimede exclusieve) games, beschikbaar voor 4,99 euro/maand. Apple is het platform blijven ondersteunen door nieuwe games in een vrij consistent tempo toe te voegen.

Bij Netflix zelf vertellen ze daar het volgende over: “Netflix is enthousiast om meer te doen met interactief entertainment.” De volledige verklaring luidt als volgt:

Onze leden waarderen de variëteit en kwaliteit van onze content. Daarom hebben we ons aanbod voortdurend uitgebreid – van series tot documentaires, film, originelen in lokale talen en reality-tv. Leden vinden het ook leuk om directer in contact te komen met verhalen waar ze van houden – via interactieve shows zoals Bandersnatch en You v. Wild, of games gebaseerd op Stranger Things, La Casa de Papel en To All the Boys. We zijn dus enthousiast om meer te doen met interactief entertainment.

Google en Amazon krijgen er dus waarschijnlijk een concurrent bij, en als twee honden vechten om een been, dan gaat de derde er mee lopen…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)