fbpx

Microsoft en Nintendo bannen controversiële kerst game

Christmas Massacre

In het verleden verschenen er reeds tal van controversiële games. Denk maar aan Manhunt, Postal of Carmageddon. Sinds kort kunnen we er eentje toevoegen aan dit lijstje.

We hebben het dan over ontwikkelaar Puppet Combo’s controversiële en bloederige Christmas Massacre.

De game is reeds verkrijgbaar via Steam en verschijnt 17 november op PlayStation consoles. Maar dus niet op Xbox en Switch.

Het verhaal van deze game gaat als volgt: “Larry’s kerstboom vertelt hem dat hij moet doden. Maar aan wiens kant staat de boom eigenlijk? En kan hij vertrouwen op wat hij hoort,”

Christmas Massacre is een op de jaren 80 geïnspireerde stealth slasher-game met low-poly, PS1-achtige graphics. Besluip, besluip en vermoord je prooi zonder gepakt te worden. Je moet moorden zonder gezien te worden om elk level te voltooien.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d