fbpx

The Settlers bedenker brengt met Pioneers of Pagonia nieuwe stadsbouwsim uit

pioneers-pagonia

Volker Wertich, de bedenker van The Settlers, en zijn nieuwe studio Envision Entertainment hebben Pioneers of Pagonia aangekondigd, een gloednieuwe stadsbouwsim die later dit jaar uitkomt.

Pioneers of Pagonia stuurt spelers naar de eilanden van Pagonia, waar ze een nieuwe beschaving opbouwen met behulp van de 40 verschillende soorten gebouwen en 70 verschillende goederen. Spelers kunnen allianties aangaan met NPC’s, productieketens opzetten om goederen te leveren aan andere gebieden, en eilanden verkennen op zoek naar grondstoffen.

Het spel werd ontwikkeld met een subsidie van het algemene gamesfonds van het Duitse ministerie van Economie en Klimaatbescherming, dat overheidssteun biedt aan in Duitsland gevestigde spelontwikkelaars. Andere opmerkelijke spellen die door het fonds zijn ondersteund, zijn Rockfish Games’ Everspace 2 en het aankomende Tropico 7.

Samen met Wertich bestaat de ontwikkelaar van het spel, Envision Entertainment, uit voormalige leden van Phenomic Game Development, ook bekend als EA Phenomic, dat meerdere strategietitels ontwikkelde, waaronder BattleForge, Command and Conquer: Tiberium Alliances en Lord of Ultima.

Pioneers of Pagonia lanceert later dit jaar in Early Access op pc.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.