fbpx

Batterij van DualSense Edge is 33% kleiner dan standaard controller

PlayStation DualSense Edge

Sinds donderdag 26 januari ligt de DualSense Edge in de winkelrekken. We hebben Sony’s eerste poging tot het maken van een Pro-controller nog niet in handen gehad, maar online zijn er wel al enkele teardownvideo’s verschenen.

Eentje daarvan is die van Restore Technique. Zij hebben de controller helemaal uit elkaar gehaald en ook de accu er uit gehaald. De reden van deze nieuwsgierigheid is te zoeken bij het feit dat Sony enkele weken geleden al had gezegd dat de batterijduur van de DualSense Edge een stuk korter zou zijn.

Dankzij de harde fysieke cijfers van Restore Technique weten we nu dat de DualSense Edge over een accu met een grootte van 1050mAh geschikt. Dat is exact 32,69% kleiner dan die van de standaard DualSense, die het moet doen met een accu van 1560mAh. Op de vergelijkende foto van Restore Technique zie je ook duidelijk het verschil in fysieke grootte.

De normale DualSense gaat in het algemeen zo’n 12 uur mee. Als we puur statistisch rekenen zou de DualSense Edge dan logischerwijs zo’n 8 uur moeten mee gaan. Of dat in praktijk ook zo is, valt nog af te wachten. Want het kan natuurlijk dat Sony verschillende energiebesparende truukjes heeft uitgehaald waardoor het verschil in praktijk kleiner is.

Dat resultaat laten we je zeker weten wanneer we de DualSense Edge onder handen hebben genomen. De controller is vanaf nu te koop aan een adviesprijs van €239,99.

Restore Technique – https://www.youtube.com/watch?v=uFl8L8h8X1Y

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.