fbpx

World of Warcraft niet langer speelbaar in China, onze Frumberto geeft meer duiding op Radio 1

World of Warcraft

Momenteel zijn heel wat Blizzard-games niet meer speelbaar in China. Dat heeft te maken met het feit dat er momenteel een dispuut is tussen ontwikkelaar Activision Blizzard en de lokale uitgever NetEase.

Onze Frumberto gaf daarover tekst en uitleg in De Ochtend. Je kan het fragment herbeluisteren op de website van Radio 1.

Volgens de Chinese wetgeving moet elke game die daar uitkomt een Chinese uitgever hebben. Da’s vooral lastig voor bedrijven die beiden doen, zoals Activision Blizzard.

Op dit moment is er geen samenwerking meer tussen NetEase en Activision Blizzard waardoor alle games uit de stal van de Amerikaanse ontwikkelaar niet meer speelbaar zijn in China. Over de oorzaak is het koffiedik kijken. Maar volgens geruchten zou het gaan om een dispuut rond privacy en de gegevens van de spelers.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d