Volgende Naughty Dog-game speelt als een tv-serie

Naughty Dog

Naughty Dog is wat mij betreft de ontwikkelaar die het best weet hoe hij een verhaal moet overbrengen in een videogame. Kijk maar naar Uncharted en The Last of Us.

In een interview met de Amerikaanse website The New Yorker gunt Neil Druckmann, de grote baas van Naughty Dog, ons een korte blik op de toekomst.

De ontwikkelaar zou voor een van zijn volgende games het over een andere boeg willen gooien wat betreft de opbouw van het verhaal. Zo wil Druckmann zijn volgende game de structuur geven van een tv-serie om zo de aandachtspanne van de spelers te vergroten. Hiervoor werkt hij nu met een volledig schrijversteam in plaats van met een of twee collega’s.

Dat idee heeft hij ongetwijfeld opgepikt tijdens het schrijven van de serie rond The Last of Us die binnenkort te zien zal zijn op Streamz. Ik ben hoe dan ook benieuwd hoe dat in de praktijk gaat uitpakken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.