fbpx

The Witcher 3 krijgt raytracing op consoles en pc met next-gen update

The Witcher 3 Wild Hunt Next Gen Update

Tijdens een speciale livestream heeft ontwikkelaar CD Projekt Red voor het eerst bewegende beelden getoond van de beloofde next-gen (of is het ondertussen als current-gen) update voor The Witcher 3: Wild Hunt.

De game werd ondertussen al door miljoenen gamers gespeeld en sleepte al meer dan 1000 verschillende awards in de wacht. Toch kijkt de hele gaming community reikhalzend uit om deze legendarische game te (her)ontdekken.

In deze gratis next-gen update mogen we zoals gebruikelijk verbeteringen verwachten op visueel en technisch gebied. Wat we nog niet wisten is dat er raytracing wordt toegevoegd aan The Witcher 3, en dit zowel op consoles als op pc. Op de PlayStation 5 en Xbox Series X krijg je de keuze uit twee grafische settings. Bij de eerste draait de game in 4K op een framerate van 30fps en krijg je raytracing mee. De tweede setting haalt de resolutie naar beneden, schakelt raytracing uit, maar draait daarom wel op 60fps. Pc-gamers krijgen dan weer een Ultra+ modus waardoor de game er mooier zal uitzien als nooit tevoren.

Belangrijk detail is wel dat raytracing op consoles en pc enkel ingeschakeld wordt voor de algemene belichting en schaduwen. Reflecties worden niet door middel van raytracing gegenereerd. CD Projekt Red implementeerde echter wel FRS 2 in deze update. Dit is een algoritme van AMD waarmee texturen en details in de game automatisch scherper worden weergegeven.

Naast al deze visuale updates voegt de Poolse ontwikkelaar nog veel meer toe. Zo wordt cross-progression geïntroduceerd en krijgen we ook een nieuwe optionele camera waarmee we het gevoel moeten krijgen alsof we naar een film aan het kijken zijn. Ook wordt er een quest toegevoegd gebaseerd op de Netflix-serie, werden de kaart en de besturing geoptimaliseerd én ondersteunt de PS5-versie de adaptieve triggers en de haptische feedback van de DualSense-controller.

De update voor The Witcher 3: Wild Hunt is vanaf 14 december gratis te downloaden voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: