fbpx

EA neemt definitief afscheid van zijn Origin launcher

Tegenwoordig heeft elke uitgever zijn eigen launcher. Het beste voorbeeld is misschien Blizzards Battlenet. Via deze launcher kan je snel en eenvoudig hun games opstarten, spelen, kopen en verwijderen. EA besluit afscheid te nemen van hun launcher en te vervangen door iets nieuws.

EA heeft immers besloten om definitief afscheid te nemen van hun bekende Origin launcher en deze te vervangen door een nieuwe applicatie.

Zelf laat EA weten dat dit in theorie moet zorgen voor “een snellere, betrouwbaardere en meer gestroomlijnde spelervaring“.

Al meer dan 10 jaar verwelkomen we miljoenen spelers op ons Origin-platform, we hebben geluisterd naar jullie feedback en erkennen de beperkingen van dit platform in een snel evoluerend entertainmentlandschap,” verklaarde Electronic Arts.

De EA App wordt “EA’s next-generation PC game platform” en laat gebruikers hun EA account verbinden met Steam, Xbox en PlayStation om hun vriendenlijsten te integreren. Lokale en cloud saves worden natuurlijk overgezet, maar Mac-gebruikers zullen moeten wachten tot die versie van de EA App uitkomt voordat ze aan de slag kunnen.

De pc versie is wel al beschikbaar ondertussen. Deze kan je hier downloaden.

https://www.ea.com/news/ea-app

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: