Werkt Sony aan een PlayStation 5 met losse discdrive?

PlayStation 5

Het zijn harde tijden in de electronicawereld. Het blijft een nachtmerrie om onderdelen te vinden. Volgens de laatste geruchten zou Sony met een creatieve oplossing komen om dit probleem proberen kleiner te maken.

Zo zou het bedrijf volgens journalist Tom Henderson werken aan een PlayStation 5-console met een afzonderlijke discdrive. Deze zou in september van 2023 op de markt moeten komen.

Op die manier zou Sony alle onderdelen kunnen alloceren aan één PS5-model en dan de disclezer apart of via een bundel verkopen aan wie wil. Op die manier zouden we dan afscheid nemen van het zwangere PS5-model.

Ik vind dit op zich wel een goede oplossing. Zo heb je geen splitsing meer tussen twee modellen en wordt het voor de consument ook wat duidelijker. Hopelijk is er dan ook qua beschikbaarheid beterschap!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.